www.boxingcompany.fi

18.9.2011

Sitä saa mitä tilaa?

Elävä nyrkkeilylegenda Floyd Mayweather Jr. otteli lauantaina viihdyttävän ja dramaattisen ottelun välisarjan huippunimiin kuuluvaa Victor Ortizia vastaan.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Ortiz osui Mayweatheriin yllättävän helposti ja sai voittamattoman elävän legenda lyömään huteja. Alkuerät olivat hyvin tasaisia.

Kolmannessa ja neljännessä erässä ottelu alkoi kääntymään 16 kuukauden tauolta kehään palanneelle Mayweatherille, joka alkoi osua Ortiziin yhä useammin kovilla takakäden suorillaan.

Neljännen erän lopussa ottelu sai dramaattisen ratkaisin.

Ensin Ortiz sai ahdisttua Mayweatherin köysiin ja pari hyvää osumaa perille. Sitten Ortiz tahallisesti puski Mayweatheriä leukaan ja löi perään. Kehätuomari Joe Cortez antoi Ortizille varoituksen ja otti häneltä pisteen pois.

Cortez antoi ottelun jatkua ja etsi ajanottajaa katseellaan ilmoittaakseen, että aika tulee laittaa päälle. Ortiz pyysi Mayweatheriltä anteeksi kättelemällä ja halaamalla tätä.

Mayweather näytti hyväksyvän anteeksipyynnön ja vastasi halaukseen, mutta kun Ortiz otti askeleen taakse kädet alhaalla täräytti Mayweather kostoksi tulisen vasemman koukun ja oikean suoran Ortizin leukaan. Kehätuomari Cortez laski Ortizin ulos.



Dramaattinen loppuratkaisu on jakanut nyrkkeilyn ystävien mielipiteet

Mielestäni Mayweatherin temppu oli röyhkeä ja törkeä. Täytyy kuitenkin muistaa, että Ortiz ensin tahallisesti puski Mayweatheriä. Sen jälkeen on teennäistä pyydellä anteeksi. Sitä saa mitä tilaa.

Jos Mayweather olisi iskenyt Ortizia yhtä epäreilulla tavalla ilman että Ortiz olisi ensin tahallisesti yrittänyt vahingoittaa häntä olisi Mayweatherin teko tödella kamala, mutta tuskin ilman syytä Mayweather olisikaan moista temppua tehnyt.

Pahan pojan mainetta viime aikoina tavoitellut Mayweather on nyt saanut haluamansa maineen. Sitä lisää vielä Mayweatherin räyhääminen ottelun jälkeen haastattelija Larry Merchantin kanssa.

Itseäni ärsytti se ettei Mayweather ottelun jälkeen suoraan myöntänyt kostaneensa Ortizille lyömällä tätä anteeksipyynnön aikana. Pahan pojan maine olisi vain noussut, jos Mayweather olisi vaikka sanonut että näin käy kun häntä yritetään vahingoittaa epäpuhtaalla tavalla.





1 kommentti:

  1. Laji on jumalauta nyrkkeily, tollaset pääpuskut kehässä munattoman paskiaisen hommaa, luuserin tässäkin tapauksessa, ihan oikein floyd teki, teki vielä sääntöjen sallimissa rajoissa. ps. hyvä jos noin härskejä hedareita näkee bubi liikassa. hyvät sivut!

    VastaaPoista

Lähettäkää palautetta!