www.boxingcompany.fi

8.9.2011

Vitali Klitschkolla kova haastaja lauantaina

Lauantaina 10. syyskuuta Puolassa isketään mielenkiintoinen raskaansarjan ottelu, jossa kotikehän Tomasz Adamek haastaa WBC-liiton maailmanmestarin Vitali Klitschkon. Uskon Adamekin tarjoavan Klitschkolle vaikeimman vastuksen moneen vuoteen.

Mestari

Vitali Klitschko on viime vuosina kukistanut joukon kovatasoisia vastustajia ilman suuria ongelmia.  

Samuel Peter, Juan Carlos Gomez, Chris Arreola ja Odlanier Solis olivat sarjan kärkinimiä, mutta Klitschko on kukistanut heidät vakuuttavasti.

Jo 40-vuotias Klitschko on 202-senttinen ja noin 112-kiloinen jätti, joka on erittäin taitava ja kovaiskuinen nyrkkeilijä. Klitschko käyttää erinomaisesti etukäden suoraa ja koukkua, ja upottaa takakätensä tarkasti nukuttavalla teholla. 44 vastustajastaan Klitschko on tyrmännyt 39 miestä.

Haastaja

34-vuotias ja 187-senttinen Tomasz Adamek otteli vuoteen 2007 asti raskaassa keskisarjassa (79,2 kg), tämän jälkeen Adamek nousi alempaan raskaaseensarjaan, josta mies nousi vuonna 2009 raskaanseensarjaan.

Alemmissa painoluokissa Adamek voitti MM-tittelit ja kuului sarjojen ehdottomiin huippunimiin.

Raskaassasarjassa voittamattoman Adamekin paras saavutus on niukka pistevoitto Chris Arreolasta, jonka Klitschko oli lyönyt keskeytyskuntoon kymmenessä erässä. Lisäksi Adamek on kukistanut Klitschkon kokoisen entisen tekijämiehen Michael Grantin selvästi pisteillä.

Adamek on taitava ja hyvin liikkuva nyrkkeilijä, joka iskee nopeasti ja monipuolisesti. Hän on kokenut ja omaa kovan taistelutahdon. Raskaassasarjassa Adamek on kevytiskuinen. Viime ottelussaan hän joutui ottelemaan täydet 12-erää heikkotasoista Kevin McBrideä vastaan.

Tavanomaista viihdyttävämpi Klitschko-ottelu luvassa?

Vitali Klitschkon viime ottelut ovat olleet hyvin yksipuolisia ja siksi tylsähköjä. Todellinen sähkö on puuttunut. Puolassa sähköä on varmasti kovasti ilmassa, kun Adamek haastaa Klitschkon kotiyleisönsä edessä. Adamek on myös taitavin nyrkkeilijä, jonka Klitschko on kohdannut aikoihin.

Ottelussa Klitschko ottanee keskikehän alusta alkaen. Hän yrittänee pitää etäisyyden omien suoriensa päässä, mutta samalla ottaa liikkuvalta Adamekiltä tilan pois. Klitschko tulee heittelemään runsaasti etukättä ja silloin tällöin takakättä. Lisäksi hän hakenee kovaiskuisempana ristiinlyöntitilanteita ja vastaiskuja.

Adamek yrittänee pitää itseään koskemattomana hyvällä liikkeillä ja väistöillään. Hän käyttänee nopeaa etukättään ja laittanee iskuja yhteen rentoihin iskusarjoihin. Myös Adamek hakenee paikkoja vastaiskuille.



Uskon ottelun alkavan erittäin tasaisissa merkeissä. Adamek on huomattavasti Klitschkon viime vastuksia taitavampi, nopeampi, parempi väistämään ja liikkumaan, sekä laittamaan iskuja yhteen. Uskon ettei Klitschko osu kovin helposti Adamekiin ja siihen että Adamek saa ottelussa enemmän iskuja perille kuin Klitschkon viimeiset neljä vastustajaa ovat saaneet yhteensä.

Edun Klitschkolle ottelussa tekee koko- ja voimaero. Vaikka ottelu alkaisi tasaisesti, niin uskon Klitschkon tekevän ottelussa koko ajan enemmän tuhoa kuin Adamek. Puolalainen ottaa otteluissaan turhan paljon iskuja kovan taistelutahtonsa vuoksi ja tämä kostautunee loppuerissä. 

Veikkaan ottelun alkavan tasaisesti ja kääntyvän lopussa Klitschkolle. Saattaa olla että Klitschko saa Adamekin väsytettyä ja iskee tämän loppuerissä keskeytyskuntoon. 

Toisaalta Adamek on hyvin sisukas nyrkkeilijä, joten hän saattaa kestää loppuun asti jaloillaan ja silloin uskon Klitschkon niukkaan pistevoittoon, joka voi jakaa nyrkkeilyn ystävien mielipiteet.

Erittäin mielenkiintoinen ottelu luvassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähettäkää palautetta!