www.boxingcompany.fi

31.7.2011

Suomen parhaat ammattinyrkkeilijät


Alla olen listannut järjestyksessä 20 mielestäni viime aikaisilta saavutuksiltaan parasta aktiivista suomalaista ammattinyrkkeilijää. Ammattinyrkkeilijät - sivulta löytyvät lisäksi heidän ottelulistansa, taustajoukkonsa ja huomion arvoiset voitot.


Tarkoituksenani on päivittää listaa jatkuvasti ja vaihtaa ottelijoiden listasijoituksia perustellusti heidän käymisensä otteluiden perusteella.

Listan alla annan perusteluita sijoituksista.

1. Robert Helenius
2. Edis Tatli
3. Juho Haapoja
4. Ville Piispanen
5. Niko Jokinen
6. Jussi Koivula
7. Jaakko Myllylä
8. Kai Kauramäki
9. Petter Antman
10. Eva Wahlström

11. Jarno Rosberg
12. Janne Katajisto
13. Aki Selesmaa
14. Sami Selesmaa
15. Markus Huhtala
16. Mika Joensuu
17. Tuomo Eronen
18. Jarkko Jussila
19. Timo Laine
20. Janne Forsman


Perustelut:

Robert Heleniuksen kärkipaikka on itsestäänselvyys. Vaikka Heleniuksen neljä parasta päänahkaa jätettäisiin pois laskuista jäisi listalle vielä sellaisia nimiä joiden kukistaminen jättäisi muut suomalaisammattilaisesti selvästi varjoonsa.  

Samuel Peterin, Lamon Brewsterin, Gbenga Oloukunin ja Attila Levinin lisäksi Helenius on nujertanut muun muassa Gregory Tonyn, Taras Bidenkon ja Scott Gammerin.

Kakkospaikasta taistelevat lähinnä P3 Boxingin hyvä kolmikko Edis Tatli, Juho Haapoja ja Ville Piispanen. Heidän meriittinsä ovat hyvin tasavertaisia.

EdisTatli oli kelpotasoisia Damien Martinia, Asan Yuseinovia ja kovaa brittiä Stuart Greeniä vastaan täysin ylivoimainen ja ansaitsee näin listallani erittäin niukasti ennen Haapojaa kakkospaikan, vaikka Ruddy Encornacionia vastaan Tatli joutuikin koville vuosi sitten.

Suuret saavutukset Tatlilta edelleen puuttuvat, mutta uskon että pian Tatli alkaa kukistaa jo EU-listatason miehiäkin. Encornacion käytännössä oli sellainen, vaikkei hän EU-listalla otteluaikaan ollutkaan.

Myös Juho Haapojan viimeaikaiset otteet viitaavat siihen, että mies tulee lähiakoina ottamaan voittoja aiempaa paremmista vastustajista. Haapojan viime vastus Roman Kracik oli Ruddy Encornacionia hieman heppoisampi vastus, mutta silti kelpo nyrkkeilijä, jota vastaan Haapoja ei hävinnyt erääkään.

Tämän lisäksi Haapojan meriittilistalta löytyy tekninen tyrmäysvoitto kelpo kehienkiertelijästä Mantas Tarvydaksesta ja pistevoitto Pavel Dolgovista, sekä kolmen vuoden takainen voitto jo parhaat päivänsä nähneestä Sami Elovaarasta.

Vaikka Ville Piispanen on entinen Euroopan Unionin mestari, mutta miehen voittolistalta ei löydy kuin Italian mestari Emanuele De Prophetis, jonka kukistaminen ei ole suurempi saavutus kuin Tatlin tai Haapojan parhaat saavutukset. Prophetis on kaukana Euroopan kärjestä.

Toiseksi parasta päänahkaa Piispaselta on vaikea löytää ja siksi hän jääkin listallani armottomasti neljänneksi. Prophetisin kukistamisen lisäksi Piispanen on antanut parhaat näyttönsä otteluissa Daniel Rasillaa ja Jaakko Myllylää vastaan, jotka molemmat päättyivät ratkaisemattomiin. Myös tappio-otteluissaan Piispanen on osoittanut olevansa hyvä nyrkkeilijä.

Listan viidenneksi arvostan Niko Jokisen, vaikkei miehen viimeaikaiset otteet olekaan vakuuttaneet. Jokisen puhtaasti voitolliselta listalta löytyy kuitenkin kelponyrkkeilijöitä, kuten Cliff Soukka, Jorge Silva ja Ivan Maslov.

Heistä tasoero esimerkiksi EU-listatason miehiin on iso ja Jokisen on parannettava otteitaan napatakseen todellisia saavutuksia ammattilaiskehissä.

Kuudenneksi arvostan Jussi Koivulan saavutuksia. Tamperelainen ei ole voittanut yhtä hyviä nyrkkeilijöitä kuin osa hänen perässään olevat suomalaiset, mutta Koivula on vakuuttanut kukistamalla kaikki vastustajansa täysin ongelmitta. Toivottavasti Koivulan ylivoima kehässä jatkuu myös kun vastustajat kovenevat.

Jaakko Myllylä on listallani seitsemäntenä, vaikka viimeisen puolentoista vuoden aikana "Hiljainen herrasmies" iskenyt vain yhden heppoisen voiton ja miehen lopettamisesta on liikkunut huhuja. Myllylä oli hyvin vakuuttava kukistaessaan kelpo kehien kiertelijät Mourad Sabry El Malkin ja Richard Asaren.

Lisäksihän Myllylä otteli pari vuotta sitten ratkaisemattoman Ville Piispasta vastaan. Myllylä on sen tason ottelija, että olisi todellinen sääli jos miehen ammattilaisuran hienoimmiksi saavutuksiksi jäisi El Malkin ja Asaren uloslyömiset. Potentiaalia olisi huomattavasti kovempiinkin saavutuksiin.

Euroopassa arvostetun kehien kiertelijän Kai Kauramäen listaaminen on todella hankalaa ja olen jättänyt hänet listallani varsin kauas kärjestä. Miehen listalta löytyy pari oikein hyvää voittoa, mutta myös lukuisia tappiota, joista tosin suurin osa on koville nimille.

Mariusz Zendrowskin kukistaminen Puolassa oli kovempi yksittäinen saavutus kuin yksikään listan kakkosmiehen Edis Tatlin saavutus ja Magomed Abdurakhmanovinkin lyöminen kelpo saavutus. Toisaalta Kauramäen tasosta jotain kertoo myös jotain se ettei mies vuosi sitten voittanut erääkään nuorta Marcos Naderia vastaan Saksassa. Kauramäen listan edellä olevat miehet pystyisivät lähes varmasti erävoittoihin Naderin tasoista kaveria vastaan.

Alemman raskaansarjan Suomen mestari Petter Antman ei varmastikaan ole taidoiltaan Suomen yhdeksänneksi paras ammattinyrkkeilijä, mutta parin hyvän voittonsa myötä miehen listasijoitus voisi olla korkeammallakin.

Porvoolainen on ehtinyt kukistaa Ruotsin otteluhetkellä voittamattoman Stefan Schallengruberin ja kovan veteraanin Harri Hakulisen.

Antmanin listasijoitusta mietittäessä on toki otettava huomioon niukka pistetappio Sami Selesmaalle ja ratkaisematon Alexander Dunecsia vastaan. Antmanilla on ollut tasaisia otteluita myös muita alemman tason ottelijoita vastaan, mutta kovissa paikoissa Antman on pystynyt nostamaan tasoaan ja iskemään hyviä voittoja.

Antmanin jälkeen listalla olevat iskijät eivät Sami Selesmaata lukuunottamatta varmastikaan voi sanoa kukistaneensa parempia nyrkkeilijöitä kuin Antman. Eva Wahlströmin saavutukset tosin ovat varsin lähellä. Evalla on listallaan hyvät voitot heikkolistaisista, mutta silti hyvätasoisista Kristine Shergoldista ja Nacera Baghdadista.

Raskaansarjan iskijöiden Jarno Rosbergin ja Janne Katajiston näytöt ammattilaisina ovat vielä varsin vähäisiä. Rosberg on kukistanut tappioihon hyvin tottuneita kehien kiertelijöitä ja vaarallisen, mutta raskaaseensarjaan liian pienen Tamas Polsterin.

Janne Katajiston parhaat näytöt ovat kelpo kehien kiertelijöiden Remigijus Ziausisin ja Ladislav Kovarikin kuistamiset. Rosbergin ja Katajiston vastukset ovat olleet kutakuinkin samaa tasoa, mutta Rosberg on ollut aavistuksen vakuuttavampi otteluissaan ja siksi hän oli listalla Katajiston edellä.


Aki Selesmaa on ansainnut viidennointoista sijan listallani kukistamalla kotimaiset kilpakumppaninsa Mika Joensuun ja Pertti Keidan. Joensuusta tuli pistevoitto hajaäänituomiolla ja astetta heikomman Keitan vanhempi Selesmaan veljes iski näyttävästi kanveesin kautta keskeytyskuntoon.

Sami Selesmaalla on listallaan hyvä voitto Petter Antmanista, mutta miehen listasijoitusta laskee aiemmin tullut tyrnäystappion Viron Anton Sjomkinille, joka nykyisin edustaa Caramelito Promotionsia. Vuosi sitten tullut tyrmäystappio Saksan Dustin Dirksiä vastaan ei sinänsä pitäisi Sami Selesmaan osakkeita laskea, mutta hänen esitystä Saksan kehässä ei kyllä voi kehuakaan.

Markus Huhtalan uran huhutaan päättäneen, muttei asiasta ole toistaiseksi saatu varmistusta. Tyrmäävästi iskevä Huhtala on todennäköisesti nyrkkeilijänä istasijoitustaan parempi, mutta miehen saavutukset ovat jääneet valitettavan heikoiksi. Etenkään vuonna 2009 Huhtalan paluun jälkeisistä voitoista ei kehtaa mainita ketään.

Potentiaalia Huhtalassa olisi varmasti ainakin jonkin verran parempiin saavutuksiin, vaikka hän kärsikin pistetappion kohdatessaan hyvätasoisen kehien kiertelijän Sergei Beloshapkinin puolitoistavuotta sitten.

Oululainen Mika Joensuu kukisti aikanaan kelpotasoisen Samuli Leppiahon ja hänen ura vaikutti varsin lupaavalta. Viimeisen kolmen vuoden aikana Joensuu on kuitenkin voittanut kuudesta ottelustaan vain yhden.

Toukokuussa Joensuu otteli hienosti Tanskassa Christian Bladtia vastaan, vaikka hävisikin niukasti pisteillä. Joensuun ura sai kuitenkin synkän pilven kesällä päälleen, kun hän kärsi pistetappion heikkolistaiselle Romeo Paunille kotikehässään.

Tuomo Eronen on otellut viime aikoina pirteästi, mutta vastukset ovat vielä olleet heikkotasoisia. Eronen on kuitenkin osoittanut kehittyneensä kelpo ammattilaiseksi ja miehen parhaat voitot lienevät edessäpäin.

Jonkun sortin näytöksi voidaan laskea myös pari vuotta sitten tullut niukka pistetappio vieraskehässä Ruotsin Rikard Lundbyä vastaan.

Caramelito Promotionsin Jarkko Jussila on aloittanut ammattilaisuransa kolmella voitolla kelpotasoisista kehienkiertelijöistä ja ansaitsee näin 18. sijan listallani. Timo Laine on saanut tappiollisen debyyttiottelunsa jälkeen uransa rullaamaan kolmella voitolla on sijalla 19. Janne Forsmanin ura on alkanut kahdella voitolla ja mies on listallani sijalla 20.

Sjomkinille odotetun helppo voitto


Vaasalaista Caramelito Promotions -tallia edustava Viron Anton Sjomkin iski lauantaina Latviassa helpon voiton. Sjomkin kukisti toistamiseen urallaan heikkolistaisen Aleksandrs Tomadzen.

Tällä kertaa Sjomkin voitti ottelun teknisellä tyrmäyksellä, kun latvialainen luovutti ottelun kahden erän jälkeen.

Ensi perjantaina Sjomkin ottelee Puolassa voittamatonta Norbert Babrowskia vastaan. Samassa illassa oululainen Mika Joensuu ottelee myös voittamatonta kotikehän miestä vastaan.

Kirjoittelin jo aiemmin mietteeni Sjomkinin ja Joensuun tulevasta reissusta. Lue juttu!

30.7.2011

Perjantain otteluissa ei yllätyksiä


Tämän viikonlopun kovimmat ammattinyrkkeilyottelut iskettiin perjantaina ilman suuria yllätyksiä.


Australiassa Billy Dib kukisti Meksikon Jorge Laciervan pisteillä ja noussee näin The Ring -lehden höyhdensarjan maailmanlistalle. Ennen ottelua Lecierva oli listalla kymmenentenä. Allekirjoittanut ei ole nähnyt ottelua, mutta raporttien mukaan Dib ansaitsi voittonsa teknisemmalla ja aktiivisemmalla nyrkkeilyllään.

Arvostelutuomarien pisteet olivat kotikehän miehen eduksi 119-109, 118-109 ja 115-112.

Kaksi tuomaria antoivat siis lähes kaikki erät Dibille ja yhden tuomarin papereissa meksikolainen voitti viisi erää kahdestatoista. Tästä voi päätellä Dibin olleen koko ajan niukasti niskan päällä, mutta erien pysyneen tasaisina.

Lyhyt pätkä Australian ottelusta:


Ylemmän kevyen sarjan Lamont Peterson tyrmäsi Victor Manuel Cayoan miesten 12 eräisen ottelun viimeisessä erässä. Ottelu päättyi vain 14 sekuntia ennen loppua, kun varsin pahan selkäsaunan saanut Cayoa antoi kehätuomarin laskea hänet ulos. Peterson kontrolloi hallitsi ottelua alusta alkaen. Cayoa taisteli urheasti, mutta miehen taitotaso ei ollut riittävä.

Ottelun jälkeen Peterson haasteli Amir Khania otteluun, mutta ainakaan allekirjoitanut ei pitäisi Khanin ja Petersonin kohtaamista mielenkiintoisena. Peterson vaikuttaa hyvältä perusnyrkkeilijältä, mutta samalta mieheltä jonka tämänhetkiset kyvyt eivät riitä sarjan ehdottomien huippunimien kukistamiseen. Se nähtiin jo puolitoista vuotta sitten, kun Timothy Bradley voitti lähes joka erän Petersonia vastaan. Cayoaa vastaan Peterson ei näyttänyt mitään mikä viittaisi miehen merkittävästi kehittyneen.

MM-otteluissakin esiintynyt Edison Miransa kärsi kuin kärsikin uransa kuudennen tappionsa. Kuuban Yordanis Despainen oli selvästi parempi mies Las Vegasin kehässä. Despaine hallitsi ottelua alusta alkaen ja näytti lähestyvän keskeytysvoittoa, kunnes kehätuomari Vic Drakulich diskasi Miranda viidennessä erässä useiden alaslyöntien vuoksi.


Miranda ei etsinyt tietä ulos ottelusta, vaan löi vahingossa pari kertaa Despainea vyön alle. Allekirjoittaneen mielestä kehätuomari oli liian hätäinen diskatessaan Mirandan. Se saattoi kuitenken antaa hieman lisäaikaa Miranda hiipuneelle uralle.

Mirada on yhä kohtalainen nyrkkeilijä, mutta mieheltä tuntuu puuttuvan hänellä muutama vuosi sitten ollut räväkkyys ja palava tahto voittaa ottelunsa. Despaine osui Mirandaa helposti ja vaikutti siltä, että Miranda yritti liikaa "nyrkkeillä" Despainen kanssa. Välillä hyökkäys on paras puolustus...

Despainella on edessään Mirandaa parempi tulevaisuus, mutta kovin suuria saavutuksia ei häneltäkään voi jatkossa odottaa. Raskaan keskisarjan ehdottomia huippunimiä vastaan Despainen lähes varmasti kärsisi tappiot, mutta sarjan huippujen tuntumassa olevia nyrkkeilijöitä vastaan hänet olisi mielenkiintoista nähdä.

Perjantain toisessa kelpotason raskaan keskisarjan ottelussa Kazakhstanin Beibut Shumenov voitti ilmeisen helposti Danny Santiagon.

Kehätuomari keskeytti epätasaisen ottelun yhdeksännessä erässä. Allekirjoittanut ei ole vielä nähnyt ottelua, mutta kannattaa lukea vaikkapa The Ring Magazinen raportti ottelusta!

.

26.7.2011

Megailta Helsinkiin?

Ruotsalaistoimittaja Per Åke Persson kirjoittaa BoxingScene.Com -sivuston artikkelissaan, että vaikuttaa siltä, että Helsingissä iskettäisiin 15. syyskuuta ammattinyrkkeilyilta, joka sisältäisi kaksi titteliottelua.

Megaillassa Denis Shafikov ja Giuseppe Lauri ottelisivat ylemmän kevyen sarjan Euroopan mestaruudesta ja Juho Haapoja ottelisi Ranskan Faisal Ibnal Arramia vastaan alemman raskaansarjan Euroopan Unionin mestaruudesta.

Näin ollen näyttäisi siltä, että aiemmassa kirjoituksessani aprikoimani megailta olisi todella toteutumissa.

P3 Boxing ei kuitenkaan ole vahvistanut tietoa!

Alemman raskaansarjan vapaana olevan EU-tittelin toiseksi haastajaksi nimetty Juho Haapoja matkusti eilen Lontooseen harjoittelemaan. Haapojan on määrä viipyä reissulla kahden viikon ajan.

Sunnuntaina alemman raskaansarjan Suomen mestari Petter Antman matkustaa Haapojan seuraksi Lontooseen yhdessä Boxing Companyn kauppiaan ja nyrkkeilyn puuhamiehen Simo Korhosen kanssa.

25.7.2011

Petro Koskimiehen haastatteluvideo

Alla olevalla videolla Caramelito Promotionsin manageri-promoottori Petro Koskimiehen haastattelu koskien 24. syyskuuta Vaasassa iskettävää Amarillo Fight Night -ammattinyrkkeilytapahtumaa. Haastattelussa Koskimies kertoo Janne Katajiston ja Petter Antmanin välisestä raskaansarjan Suomen mestaruusottelusta ja illan muusta ottelukattauksesta.




24.7.2011

Joensuu ja Sjomkin Puolaan ottelureissulle


Eilen Caramelito Promotionsilta saamani tiedotteen mukaan Mika Joensuu ja Anton Sjomkin ottelevat 5. elokuuta Puolassa. Molemmilla on vastassaan voittamattomat kotikehän miehet. Kumpikin ottelupari vaikuttaa etukäteen varsin tasaiselta, joten tuskin Joensuu ja Sjomkin Puolaan matkaavat pelkän rahan vuoksi. 


Mika Joensuun mahdollisuudet iskeä vieraskehävoitto vaikuttaa kuitenkin hyvinkin epätodennäköiseltä. Viime ottelussaan heikkolistaiselle romanialaisottelijalle kotikehässään hävinnyt Joensuu ottelee nyt sarjaa ylempänä keskisarjassa kaikki kuusi otteluaan voittanutta Maciej Suleckia vastaan.

Puolalainen vaikuttaa hyvinkin taitavalta, mutta varsin kevytkätiseltä ottelijalta. Ensimmäinen ajatus ottelukulusta on se että Sulecki hallitsee ottelua ja vie kutakuinkin kaikki kuusi erää nimiinsä saamatta Joensuuta pahempaan pulaan. Toukokuussa Joensuu haastoi hienosti Christian Bladtin Tanskassa ja jos Joensuu löytää samanlaisen taisteluvireen päälle, niin puolalainen joutuu varmasti taistelemaan kovasti erävoitoista.

Alla olevalla videolla Sulecki ottelee kokomustissa pöksyissä:


Caramelito Promotions -tallia edustava virolainen Anton Sjomkin kohtaa niinikään kuusieräisessä ottelussa kotikehän Norbert Dabrowskin, joka on voittanut ammattilaisuransa kaikki neljä ottelua.

Dabrowskilla on takanaan myös pitkä amatööriura. Dabrowski on edustanut Puolaa nuorten ja miesten arvokilpailuissa ilman suurta menestystä.

Sjomkin on ulottuva, varsin taitava ja kovaiskuinen nyrkkeilijä, joka on Suomessa aikanaan yllättänyt Sami Selesmaan iskemällä hänet ottelukyvyttömäksi puolentoista erän aikana.

Katsoisin Dabrowskin pistevoiton oleevan ottelun todennäköisin lopputulos, mutta Sjomkinilla olevan hyvät mahdollisuudet todella tasaisen ottelun tekemiseen ja jopa yllätysvoittoon. Dabrowski voitti viime ottelussaan vain vaivoin keskinkertaisen italialaisen Matteo Rossin ja amatöörinä Dabrowski iskettiin ainakin muutaman kerran keskeytyskuntoon. Sjomkin on vaarallinen kaveri, joten kaikki on mahdollista.

Alla olevalla videolla Dabrowski nyrkkeilee sinisessä asussa:

Fury ja Chisora iskivät kuin Ali ja Frazier konsanaan


Tämä viikko tarjosi mielenkiintoista nähtävää kansainvälisen ammattinyrkkeilyn ystäville. Keskiviikkona Danny Green ja Antonio Tarver kävivät mielenkiintoisen taiston Australiassa. Lauantaina Englannissa nähtiin aivan mahtava raskaansarjan taisto. Viikon kolmas huippuottelu oli puolestaan odotetun yksipuolinen.


Ennustin Danny Greenin olevan liian päättäväinen ja terävä Antonio Tarverille alemman raskaansarjan ottelussa. Siltä ottelun alussa näyttikin, tosin vain parin minuutin verran. Avauserän viimeisellä minuutilla Antonio Tarver osui hyvin Greeniin ja otti samalla ottelun täydelliseen hallintaansa. Nyrkkeilyssä yksi isku voi muuttaa täysin ottelun kulun.
Tarver dominoi täydellisesti ottelun kuutta ensimmäistä erää ja näytti aivan loistavalta.Seitsemännessä erässä Green pääsi ensi kertaa osumaan hyvin Tarveriin, sai siitä itseluottamusta ja pääsi sen myötä otteluun mukaan.

Yhdeksännessä erässä Tarver osui kuitenkin jälleen hyvin Greeniin ja rökitti Greeniä loppuerän verran rajusti, jonka jälkeen Greenin avustajat tekivät ainoan oikean ratkaisun ja luovuttivat ottelun suojattinsa puolesta. Ottelu oli mielenkiintoinen ja näytti pariinkin otteeseen sen kuinka yksi isku kaiken muuttaa voi.

Antonio Tarver näytti ottelun avauserän lopusta seitsemänteen erään asti erittäin hyvältä ja mietin jo että pitäisin Tarveria ennakkosuosikkina jopa sarjan parhaita Steve Cunninghamia, Marco Huckia, Denis Lebedeviä ja Krzysztof Wlodarczykiä vastaan. Erittäin mielenkiintoinen vastustaja Tarver olisikin edellä mainituille nyrkkeilijöille, muttei välttämättä kuitenkaan ennakkosuosikki.

Paikoitellen kun Green löysi itseluottamuksensa Tarver näytti hieman hiipuvan ja pudottavan liikaa iskujensa määrää. Näytti silti, että päästessään dominoimaan ottelua Tarver on erinomainen, mutta varsin saamaton joutuessaan paineen alle. Joka tapauksessa erinomainen voitto ja esitys Antionio Tarverilta. Hän osoitti olevansa edelleen voimissaan ja astetta parempi nyrkkeilijä kuin Danny Green.

Mieletön taistelu Englannissa

Tyson Fury ja Derek Chisora kävivät upean taistelun lauantaina Lontoossa. Ottelusta tuli mieleen Muhammed Alin ja Joe Frazierin uskomattomat taistelut. Chisora marssi eteenpäin ja iski hurjan näköisiä koukkuja, joista osa viuhahti näyttävästi ilmaan ja osa osui rajun näköisesti Furyyn, joka esitteli ottelussa hienosti eri kulmista lyömistä. Chisoran oli vaikea puolustaa itseään, kun Fury iski häntä joka kulmasta päähän ja vartaloon monipuolisella iskuvalikoimallaan.
Fury dominoi ottelun avauserää liki mielinmäärin, mutta toisessa erässä Chisoran hurjat koukut tavoittivat Furyn. 206 senttinen Fury otti kuitenkin kolmannessa erässä ottelun taas hallintaansa ja näytti todella nauttivan kovasta taistelusta. Paljon iskuja vastaanottamaan joutunut Chisora näytti loppuun asti vaaralliselta iskien kovia koukkuja ja välillä hurjia iskumylläköitä. Ottelu kesti täydet 12 erää ja Fury voitti ottelun selvähkösti pisteillä. Arvostelutuomarien papereissa Chisora voitti ottelussa kolme erää.

Ottelu oli todella miellyttävää katsottavaa. Derek Chisora otteli todella sisukkaasti ja Fury näyttää kuin syntyneen taistelijaksi. Hän on kehässä kuin kotonaan ja nauttii rajuista iskujenvaihdoista. Maailmanmestaria en usko Furystä koskaan tulevan, mutta erityinen ottelija hän on joka tapauksessa.

Khan dominoi odotusti

Ennustin Amir Khanin olevan ottelussaan Zab Judahia vastaan alusta asti ylivoimainen. Uskoin hänen osuvan varsin helposti Judahin  ja pehmittävän hänet keskeytyskuntoon jo keskierien tienoilla, eikä ottelusta paljon muuta kerrottavaa olekaan. Khan nyrkkeili hienosti ja takoi Judahin keskeytyskuntoon viidennessä erässä.

Judahin oikullisuuden muistaen myöskään ottelun loppuvaiheet eivät olleet yllättäviä. Khan iski lähiottelussa Judahia alavatsaan. Judah päätti samantien epämiehekkäästi  ottaa helpon tien ulos selkäsaunasta. Hän antoi kehätuomarin laskea itsensä ulos ja väitti sitten iskun osuneen liian alas. Jälkihaastattelussa Judah myös väitti yllättyneensä kun kehätuomari laski kymmeneen, vaikka aivan selvästi kehätuomari laski Judahin ulos. Kahdeksan, yhdeksän, kymmenen ja ulos...


Nyrkkeilijänä jo pahasti kulunut Judah sai ottelussa selkäsaunan, eikä luovuttamisessa sinänsä ole mitään valittamista. Vastanmielistä kuitenkin on tapa millä Judah luovutti. Todella vastenmielistä oli myös kun ottelun jälkeen HBO-kanavan kommentaattori Jim Lampley hehkutti Khanin voittaneen uransa parhaan vastustajan. Se on todellinen loukkaus Marcos Maidanalle, joka vajaa vuosi sitten laittoi Khanin äärimmäisen tiukille.

Lampleyn höpinät ovat tietenkin kaupallista hehkutusta, mutta aivan liian läpinäkyvää Khanin myymistä yleisölle. Kyllä kaikki tiesivät jo ennen ottelua tai viimeistään ottelun aikana ettei Judah ole enää lähelläkään sarjan todellisiin huippuihin kuuluvan Marcos Maidanan tasoa. HBO yrittänee tulevan vuoden aikana myydä yleisölle Khanin ottelua joko Timothy Bradleytä tai jopa Floyd Mayweatheriä vastaan. Ei kummankaan ottelun myymisen pitäisi vaatia naurettava ylihehkutuspuheita.

22.7.2011

Kuhinaa Kuortaneella


Olen parin viime päivän ajan ollut Kuortaneella nyrkkeilyleirillä katsomassa kahden naispuolisen valmennettavani perään ja oppimassa uutta nyrkkeilystä. Leireillä valmentajatkin saavat aina uusia ideota ja ajatuksia. 


Leirin vetäjinä toimii Juha Temonen ja Lasse Seppälä. Leirin järjstelyt on erinomaisesti hoitanut Kuortaneen Kunnon Hannu Sippola.

Leiri alkoi torstaina reilun kolmenkymmenen nyrkkeilijän voimin ja ensimmäisissä harjoituksissa lyötiin 14 erän verran päähän eri tekniikoin ja tehtävin.

Perjantai alkoi 40 harjoittelijan voimin 13 erän tehtäväotteluharoituksella ja toinen harjoitus sisälsi yhteensä yhdeksän otteluharjoituserää. Perjantain lopetti tunnin mittainen tekniikkaharjoitus, jossa lyötiin päiden sijaan ilmaan ja vastustajan käsiin.

Perjantaina toisen harjoituksen sijaan sai valita myös kilpaottelun. Neljästäkymmenestä leiriläisestä vain neljä himosi kilpaottelua ja näin leirikilpailut olivat kahden ottelun mittaiset. Alla olevassa videopätkässä on kahden naisten Suomen mestarin kohtaamisen toinen erä. Naisten ottelussa oma valmennettavani Cecilia Nilsson (punaisessa kulmassa) kukisti Nelli Harisen kaikin tuomariäänin 3-0.


Leiri jatkuu vielä lauantaina kahden harjoituksen verran. Leiri on ollut kehittävä ja kova, mutta samalla tunnelma on mukavan rento. Kiitokset järjestäjille!

20.7.2011

Robert Heleniuksen haastatteluvideo

Robert Helenius viettää tämän viikon Porvoossa, kun Saurland Eventin valmentajat ovat kesälomilla. Heleniuksella on kotimaanvierailullaan harjoitusohjelma, joka sisältää kaksi harjoitusta päivässä. Viikonloppuna Helenius palaa Saksaan ja aloittaa sparriharjoitukset 27. elokuuta käytävää otteluaan varten.

Haastattelussa Robert kertoo muun muassa mitä hänen harjoitteluun kuuluu reilu kuukausi ennen Sergei Liakhovichin kohtaamista, millaista oli sparrata David Hayen kanssa ja mitä hän ajattelee syyskuussa iskettävästä raskaansarjan Suomen mestaruusottelussa, jossa kohtaavat Robertin kanssa lukuisia kertoja amatöörinä otellut Janne Katajisto ja Robertin entinen seurakaveri Petter Antman.


Viikonloput kovimmat kamppailut

Tulevana lauantaina maailmalla isketään mielenkiintoisia ammattinyrkkeilyotteluita. Alla mietteeni ja ennustukseni kahdesta huippuottelusta.

Lauantai 23. heinäkuuta, USA
Amir Khan - Zab Judah, 12 erää

Nouseviin supetähtiin kuuluva Amir Khan kohtaa Las Vegasissa jo hiipuneen tähti-iskijän Zab Judahin ylemmän kevyen sarjan ottelussa.

Paidattoman uransa alussa Khan näytti luottavan liikaa ilmiömäiseen nopeuteensa, mutta viime otteluissaan Khan on ollut rennomman oloinen ja puolustanut itseään aiempaa paremmin. Miehen nopeus on yhä hämmästyttävä ja iskuissa on tehoakin.

Viime joulukuussa Khan kohtasi ensi kertaa painoluokkansa todellisiin kärkimiehiin kuuluvan ottelijan. Taistelu Marcos Maidanaa vastaan oli loistava. Khan näytti ajoittain loistavalta, mutta samalla yhä haavoittuvalta. Loistavan alun jälkeen Khan oli ottelussa pahasti sekaisin ja keskeytystappion partaalla, mutta osoitti taistelutahtonsa sinnitellessä pistevoittoon. Ilmiömäisten fyysisten ominaisuuksien ja hyvän taitotason lisäksi mieheltä löytyy siis taistelijan sydänkin.

Zab Judahin kuudesta tappiosta vain yksi on tullut ylemmässä kevyessä sarjassa ja siitä on aikaa kymmenen vuotta. Judahin viisi viime häviötä ovat tulleet sarjaa ylempänä. Viime otteluissaan Judah on palannut ylempään kevyeen sarjaan ja voittojen tielle. Judahin kukistamat Lucas Matthysse ja Kaizer Mabuza ovat kelpo ottelijoita, mutta kaukana Amir Khanin tasosta. Molempia vastaan Judahilla on ollut vaikeuksia, joten se ei lupaa tulevaa ottelua ajatellen.

Ikää Judahilla on 33 vuotta ja kovien ottelujen myötä hän on jo niin sanotusti kulunut ottelija. Erityisesti hyvin fyysiset ottelut Miguel Cottoa ja Joshua Clotteytä vastaan varmasti veivät Judahista mehuja. Vaikka Judah on esittänyt viime aikoina kelpo otteita kelpo ottelijoita vastaan, saattaa tämä hyvinkin olla Judahin viimeinen ottelu kirkkaimmalla huipputasolla. 


Nopeus oli aiemmin Judahin suurin valtti, mutta nyt hän kohtaa itseään huomattavasti nuoremman ja nopeamman Khanin. Todennäköisesti Judah ottelee hyvin puolustusvoittoisasti ja yrittää silloin tällöin saada kovan iskun sisään. Se onkin Judahin ainoa mahdollisuus. Nyrkkeilytaidossa, nopeudessa tai työmäärässä Judah ei millään tule pärjäämään Khanille. Iskutehoa Judahilla on ja Khan on ajoittain näyttänyt haavoittuvalta.

Veikkaan kuitenkin Khanin olevan ottelusta alusta asti ylivoimainen. Uskon hänen osuvan varsin helposti Judahin  ja pehmittävän hänet keskeytyskuntoon jo keskierien tienoilla. Judah ei ole tottunut ottamaan paljon iskija otteluissaan, mutta nyt uskon hänen joutuvan vastaanottamaan paljon Khanin nopeita ja teräviä iskuja.


Lauantai 23. heinäkuuta, Englanti
Dereck Chisora - Tyson Fury, 12 erää

Raskaansarjan Britannian mestaruusottelu ei tasollisesti välttämättä ole huippuluokkaa, mutta mielenkiinto ottelua kohtaan ollut ollut suurta. Eikä ihme, onhan vastakkain kaksi voittamatonta suurisuuta, joissa molemmissa saattaa olla potentiaalia maailmanhuipulle asti. Kyse ei ole vain paikallisesta herruudesta.

Kaikki 14 otteluaan voittanut Dereck Chisora voitti vuosi sittem Brittien mestaruuden tuhoamalla helposti vanhan Danny Williamsin. Kovemman näytön Chisora antoi iskiessään Euroopan tasolla kelvollisen Sam Sextonin keskeytyskuntoon yhdeksännessä erässä. Chisora on hyvä perusnyrkkeilijä, joka tekee kaiken varsin hyvin ja lyö erityisen kovaa koukkuja lähi- ja puolietäisyydeltä.

Peräti 206 senttinen ja noin 120 kiloinen Tyson Fury on vastustajaansa peräti 19 senttiä pidempi ja noin kymmenen kiloa painavampi. Viime otteluissaan Fury ei ole vakuuttanut, vaikka onkin kukistanut varsin heikkotasoiset vastustajansa. Fury lyö hienosti eri kulmista rentoja ja tehokkaita iskuja.

Toistaiseksi kovimmat taistonsa Fury on käynyt isoa John McDermottia vastaan. Miesten ensimmäisen kohtaamisen Fury voitti kyseenalaisesti pisteillä ja uusintaottelussa McDermott sai Furyn pulaan, mutta Fury käänsi rajun ottelun lopulta edukseen iskien teknisen tyrmäysvoiton yhdeksännessä erässä.

Vedonlyöntitoimistojen listoilla Chisora lähtee otteluun ennakkosuosikkina. Esimerkiksi Unibet tarjoaa Chisoran voitolle kerrointa 1.65 ja Furylle 2.25.Itse uskon kuitenkin Furyn voittoon. Hänellä näyttää ison kokoeron lisäksi olevan enemmän luontaisia lahjoja ja parempi ajoitus ja tarkkuus iskuissaan. Chisora on vaarallinen lähietäisyydellä, mutta muuten en näe miehen nyrkkeilyssä mitään erityistä.

Uskon Furyn olevan koko ottelun ajan niskan päällä ja voittavan tyrmäyksellä loppuerissä. Nähtäväksi jää miten Chisora reagoi jos hän jaa alakynteen. Aiemmin mies on muun muassa purrut vastustaansa, mutta toivottavasti tällä kertaa ottelu sujuu hyvässä urheiluhengessä.

18.7.2011

Viikon ensimmäinen huippuottelu

Tällä viikolla maailmalla isketään useita mielenkiintoisia ammattinyrkkeilyotteluita. Alla mietteeni keskiviikkona Australiassa iskettävästä huippuottelusta.

Myöhemmin tällä viikolla kirjoitan ajatukseni ja ennustukseni Amir Khanin ja Zab Judahin kohtaamisesta, sekä Tyson Furyn ja Dereck Chisoran tulevasta taistosta. Molemmat edellämainitut kamppailut isketään tulevana lauantaina.

Keskiviikko 20. heinäkuuta, Australia
Danny Green - Antonio Tarver, 12 erää
 
Alemman raskaansarjan ottelussa Australissa huipusuosittu ja myös maailmantasolla kykynsä osoittanut Danny Green kohtaa kotikonnuillaan tunnetun nimimiehen Antonio Tarverin Yhdysvalloista. Vuonna 2009 Green tyrmäsi Roy Jonesin heti avauserässä. Ennen tuota ottelua Jones oli näyttänyt erittäin hyvältä Jeff Lacyä vastaan, joten Green ansaitsee suorituksestaan arvostusta.

Viime ottelussaan Green iski selvän pistevoiton kelpotasoisesta BJ Floresista, joka tosin ei ole Tarverin tasoa. Viimeksi vuonna 2006 hävinnyt Green on jo 38 vuotias, mutta miehen otteissa ei vielä ole ollut hiipumisen merkkejä.

Jo 42 vuotias Tarver tuli vuonna 2004 kuuluisaksi tyrmäämällä ensimmäisenä miehenä Roy Jonesin. Tämän jälkeen Tarver on otellut kirkkaimmalla huipputasolla vaihtelevalla menestyksellä. Raskaan keskisarjan viimeisissä otteluissaan Tarver hävisi kahdesti Chad Dawsonille. Tarver pärjäsi yhtä taidossa, mutta nopeutensa ja työmääränsä turvin huomattavasti nuorempi Dawson nappasi selvähköt pistevoitot.

Viime ottelussaan Tarver esiintyi varsin laiskan oloisena raskaassasarjassa voittaen ottelunsa keskitasoista Nagy Aquileraa vastaan selvästi pisteillä. Tarver on viime otteluissaan vaikuttanut hieman hiipuvalta ottelijalta, mutta varsin tasaiset ottelut Dawsonia vastaan osoittivat ettei mies ole nyrkkeilijä vielä pahasti ohi.


Green lähtee otteluun varsin selvänä ennakkosuosikkina. Tarver saattaa olla Greeniä taitavampi ottelija, mutta Green on viime otteluissaan vaikuttanut Tarveria päättäväisemmältä, terävämmältä ja tuoreemmalta.

Uskon Tarverin pystyvän pitämään erät varsin tasaisina, mutta Greenin vievän selvän valtaosan eristä kovalla painostuksella, työmäärällä ja päättäväisyydellään. Odotan siis selvähköä pistevoittoa Greeniltä.

17.7.2011

Loppuvuoden ammattilaiskahinat


Loppuvuodeksi on toistaiseksi varmistettu vasta yhden Suomessa pidettävän ammattinyrkkeilyillan tarkka aika ja paikka. Voidaan kuitenkin olettaa, että tämän vuoden aikana isketään ainakin kuusi ammattilaisiltaa, jotka sisältävät yhteensä 20-30 ottelua.


Vertailun vuoksi on mainittava että viime vuonna elokuusta joulukuuhun iskettiin peräti 7 ammattilaisiltaa, joissa iskettiin yhteensä 30 ottelua. Viime loppuvuoden kohokohta oli tietysti Hartwall Areenan megailta, jossa iskettiin Frochin ja Abrahamin välinen MM-ottelu, sekä Robert Heleniuksen ja Ville Piispasen EU-titteliottelut.

Raskaansarjan SM-ottelu

Ainoa toistaiseksi varmistunut loppuvuoden ammattinyrkkeilyilta isketään 24. syyskuuta Vaasassa. Pääottelussa voittamaton Janne Katajisto ja alemman raskaansarjan Suomen mestari Petter Antman ottelevat avoimana olevasta raskaansarjan Suomen mestaruustittelistä.

Molemmat miehet ottelivat viimeksi 28. toukokuuta Kankaanpäässä. Silloin miesten paino-ero oli punnitustilaisuudessa tasan 40 kiloa. Caramelito Promotionsin Petro "Vonkale" Koskimies onkin julkisesti ihaillut Antmanin rohkeutta kohdata itseään valtavan paljon painavampi Katajisto. Tuollainen puhe on kuitenkin vain pelottelun yritystä Katajiston taustajoukoilta. Ei Janne Katajiston kohtaamisessa ole yhtään mitään pelottavaa.

Katajiston ja Antmanin kymmeneräisen kohtaamisen lisäksi illassa iskettäneen ainakin kolme muuta ottelua. Uskoisin Caramelito Promotionsin järjestävän loppuvuoden aikana ainakin toisen ammattilaisillan. Kuka tietää vaikka Markus Lammi ja Koskimies innostuisivat pitämään kaksikin lisätapahtumaaa, onhan tallissa nousussa olevia nyrkkeilijöitä, jotka tarvitsevat runsaasti otteluita saadakseen ammattilasuransa kunnolla käyntiin.

Kansainvälisiä titteliotteluita?

P3 Boxingin tilanne syksyn osalta on mielenkiintoinen. Veikkaisin P3:n järjestävän loppuvuoden aikana kaksi hyvätasoista ja televisioitavaa Boxing Night -tapahtumaa. Tämä tarkoittaa myös sitä, että P3:n tulee tehdä kaksi riittävän mielenkiintoista pääottelua. P3 yrittää saada Juho Haapojan EU-titteliottelua Suomeen ja toivottavasti siinä myös onnistuu. Jos Haapojan titteliottelu saadaan Suomeen olisi se mieletön pääottelu syksyn ensimmäiseen ja Boxing Nightiin ja jos Haapoja voittaa tittelin, niin toisen Boxing Nightin pääotteluksi olisi helppo veikata tittelinpuolustusottelua.

Ville Piispasen tilanne ilmeisesti on se, että hänet on nimetty EU-tittelin haastajaksi. Mestari Vittorio Oi saada tehdä yhden vapaan tittelinpuolustuksen ja sen jälkeen puolustettava vyötään Piispasta vastaan. Tämä tarkoittanee Piispasen osalta sitä että hän ottelenee syksyllä niin sanotun väliottelun riittävän vaaratonta kaveria vastaan odotellessaan vesi kielellä uusintaottelua, joka toteutunee loppuvuodesta tai alkuvuodesta 2012.

Denis "Tsingis Khan" Shafikovin ja Italian Giuseppe Laurin välinen ylemmän kevyen sarjan Euroopan mestaruusottelu on siirtynyt jo muutamaan otteleeseen ja kun italialaiset eivät ilmeisesti lopulta pystykään ottelua järjestämään on P3 Boxing järjestämässä ottelua. Näin kertoo ainakin European Boxing Unionin nettisivut. Aikaa ja paikkaa ei ole vielä nimetty.

Unelmatilanne P3 Boxingin iltojen suhteen on se, että molemissa Boxing Nighteissa iskettäisiin kaksi todella mielenkiintoista titteliottelua. Syksyn avausillassa Shafikov ja Lauri ottelisivat Euroopan mestaruudesta ja Haapoja mittaisi taitonsa EU-titteliottelussa. Loppuvuoden toisessa illassa Haapoja puolustaisi EU-titteliään ja Piispanen yrittäisi ottaa oman vyönsä Vittorio Oilta takaisin.

Kaikki saattaa tosin mennä toisinkin. Shafikovin ja Laurin kohtaaminen voidaan joutua taloussyistä pitämään Venäjällä. Alemman raskaansarjan EU-titteliottelu voi mennä Ranskaan ja Haapoja saattaa kärsiä tappion siellä. Italialaiset Oin taustajoukot voivat hyvinkin ketkutella itsensä ulos uusintaottelusta Piispasen kanssa.

Edellä mainittujen lisäksi P3 Boxingin nyrkkeilijöistä Edis Tatli jatkaa nousuaan kohti kevyen sarjan EU-titteliottelua. Tällä hetkellä Tatli on arvolistan sijalla 16, joten titteliottelu on jo mahdollinen, mutta sitä ennen nuorelle Tatlille hankittanee vielä lisää kokemusta. Niko Jokinen ei ole viime otteluissaan säväyttänyt ja nuorukaiselle tuskin hankittaneen erittäin mielenkiintoisia vastuksia ennen kuin esitykset keskinkertaisuuksia vastaan paranevat.

Eva Wahlströmin kohdalla Pekka Mäki puhui keväällä jo titteliotteluista, mutta tuskainen ratkaisematon Milena Kolevaa vastaan pani varmasti jäitä hattuun. Ammattinyrkkeilyssä tilanteet tosin muuttuvat nopeasti. Jos Eva esiintyy vakuuttavasti pariin kertaan ja voittaa vaikka Kolevan uusintaottelussa, saattaisi jo alkuvuodesta 2012 Wahlströmin uran ensimmäinen titteliottelu kiinnostaa kovastikin kansaa ja mediaa. Ainakin Wahlström harjoittelee jo kovaa. Tiistaina oma valmennettavani Cecilia Nilsson sparraa Evan kanssa stadissa.

Pienempiäkin iltoja

Boxing Finlandia järjestänee loppuvuoden aikana kaksi tai jopa kolme ammattinyrkkeilyiltaa. Ensimmäinen tapahtuma iskettänee jo elokuun lopussa Kuopiossa ja toinen lokakuun alkupuolella Juuassa. Molemmissa tapahtumissa otellaan ainakin yksi ammattilaisottelu, mutta todennäköisesti enemmänkin.

Kuopiossa kehään nousee vielä nimeämätön debytantti ja mahdollisesti Tuomo Eronen, joka on viime otteluisaan otellut pirteästi. Juaassa pääottelussa iskee alemman raskaansarjan lupaus Marko Mononen, joka yllätti minut vakuuttavilla otteillaan kevään debyyttiottelussaan.
Kuvassa Boxing Finlandian lupaus Marko Mononen iskee Florians Strupitsia

Suomen kolmen ammattinyrkkeilytallin Boxing Finlandian, P3 Boxingin ja Caramelito Promotionsin lisäksi saattaa tietenkin joku muukin taho järjestää ammattilaisotteluita loppuvuoden aikana. Porilaiset Selesmaan veljekset ovat olleet kauan olleet ilman otteluita ja olisi tietysti hyvä jos Jaakko Helminen saisi heille ottelut järjestymään syksylle. Pidimme Simo Korhosen kanssa alkuvuodesta reilut kuusisataa katsojaa vetäneen ammattilaisillan Porvoossa ja jatkoakin on toki luvassa jossain vaiheessa. Niin ja kukapa tietää missä vaiheessa Sauerland Event tuo Robert Heleniuksen seuraavan kerran ottelemaan Suomeeen?

Yleiskatsaus loppuvuoden kotimaisiin ammattilaiskahinoihin näyttää lupaavalta. Luvassa on pitkästä aikaa raskaansarjan Suomen mestaruusottelu, todennäköisesti pari kovatasoista Boxing Night -tapahtumaa, joiden pääotteluissa saatetaan nähdä erittäinkin kovatasoisia ja mielenkiintoisia otteluita. 

Lisäksi ainakin Boxing Finlandian ja Caramelito Promotionsin toimesta isketään muutama pienempi ammattinyrkkeilyilta, joissa toivottavasti nähdään mielenkiintoisia lupauksia ja yleisölle hyvän tunnelman tuovia taisteluita.

16.7.2011

Haapoja syksyllä EU-titteliotteluun

Eurooppalaisen ammattinyrkkeilyn kattojärjestö EBU (European Boxing Union) on nimennyt Suomen Juho Haapojan ja Ranskan Faisal Ibnel Arramin vapaana olevan alemman raskaansarjan (90,7 kg) Euroopan Unionin mestaruustittelin haastajiksi. Ottelijoiden taustajoukot käyvät parhaillaan neuvotteluja siitä missä ja milloin ottelu tullaan käymään ja kuka sen järjestää. P3 Boxing yrittää lehdistötiedotteensa mukaan saada ottelua Suomeen. 21. heinäkuuta pitäisi edellä mainitut tiedot olla viimeistään selvillä.

Ranskalainen ja Haapoja ovat molemmat vasta vähän aikaa sitten nousseet Euroopan Unionin arvolistalle, mutta ilmeisesti listan kärkimiehillä ei ole kiinnostusta otelle EU-tittelistä, kun ottelumahdollisuus annetaan listan häntäpään kavereille. Perinteisesti alemman raskaansarjan EU-titteliä ovat hetken aikaa pitäneet hallussaan nuoret maailmanhuipulle nousevat lupaukset. Tittelin aiempia omistajia ovat olleen muun muassa Marco Huck Krzysztof Wlodarczyk ja Giacobbe Fragomeni.

 Juho "Härmän Häjy" Haapoja

Entinen raskaansarjan Suomen mestari Haapoja on otellut kahdesti alemmassa raskaassarjassa ja osoittanut niissä kehittyneensä huomattavasti nyrkkeilijänä. Rajun harjoittelun ja painonpudotuksen myötä Haapoja kehäilme on terävöitynyt huomattavasti. Viime ottelussaan Haapoja iski uransa toistaiseksi parhaan saavutuksen voittamalla yhdeksän erää kymmenestä kokenutta Roman Kracikia vastaan. Sinänsä Kracikin kukistaminen ei vielä ole merkittävä saavutus Euroopan huipulle tähtäävältä ottelijalta, mutta Haapojan vakuuttavaat otteet taistossa antoivat viitteitä siitä että mahdollisuus Euroopan parhaimmiston kukistamiseen on olemassa.

Faisal Ibnel Arrami on 26-vuotias nyrkkeilijä, joka keväällä iski uransa parhaan voiton kukistamalla hyvätasoisen maamiehensä Zakaria Azzouzin tyrmäyksellä yhdeksännessä erässä Ranskan mestaruusottelussa. Tuota voittoa pidän niukasti parempana kuin ainuttakaan Haapojan voittoa. Euroopan kirkkaimmalle huipulle on nuorella ranskalaisella kuitenkin vielä jonkin verran matkaa. Siitä kertoo hänen Youtubesta löytyvä viimevuotinen keskeytystappio Puolan Mateusz Masternakille.

Videopätkä Arramin viime ottelusta, jossa hän isku uransa toistaiseksi parhaan voiton:



Haapojan ja Arramin kohtaamisesta voi odottaa kovaa iskusotaa. Vastakkain tulee olemaan kaksi kutakuinkin samantasoista Euroopan huippua tavoittelevaa nousussa olevaa ottelijaa, joilla molemmilla riittää varmasti voitonnälkää. Kummatkin ottelijat lyövät paljon ja kovaa, ottelevat varsin paljon lähi- ja puolietäisyydeltä ja perustavat puolustusnyrkkeilynsä pitkälti väistöihin. Molemmilta miehiltä löytyy niin sanottu tappajan vaisto. He haluavat satuttaa vastustajiaan ja kun satuttavat, niin he haluavat ratkaista ottelun edukseen ennen täyttä aikaa.

Ennakkoon voisi sanoa, että jos ottelu käydään Suomessa, niin Haapoja on niukka ennakkosuosikki, mutta jos ottelu menee Ranskaan niin tilanne on päinvastainen. Juuri tälläistä ottelua Juho Haapoja on varmasti kaivannut pitkään ja juuri tälläisiä ennakkoon vaikeasti veikattavia otteluita myös suomalainen ammattinyrkkeily tarvitsee.