www.boxingcompany.fi

17.7.2011

Loppuvuoden ammattilaiskahinat


Loppuvuodeksi on toistaiseksi varmistettu vasta yhden Suomessa pidettävän ammattinyrkkeilyillan tarkka aika ja paikka. Voidaan kuitenkin olettaa, että tämän vuoden aikana isketään ainakin kuusi ammattilaisiltaa, jotka sisältävät yhteensä 20-30 ottelua.


Vertailun vuoksi on mainittava että viime vuonna elokuusta joulukuuhun iskettiin peräti 7 ammattilaisiltaa, joissa iskettiin yhteensä 30 ottelua. Viime loppuvuoden kohokohta oli tietysti Hartwall Areenan megailta, jossa iskettiin Frochin ja Abrahamin välinen MM-ottelu, sekä Robert Heleniuksen ja Ville Piispasen EU-titteliottelut.

Raskaansarjan SM-ottelu

Ainoa toistaiseksi varmistunut loppuvuoden ammattinyrkkeilyilta isketään 24. syyskuuta Vaasassa. Pääottelussa voittamaton Janne Katajisto ja alemman raskaansarjan Suomen mestari Petter Antman ottelevat avoimana olevasta raskaansarjan Suomen mestaruustittelistä.

Molemmat miehet ottelivat viimeksi 28. toukokuuta Kankaanpäässä. Silloin miesten paino-ero oli punnitustilaisuudessa tasan 40 kiloa. Caramelito Promotionsin Petro "Vonkale" Koskimies onkin julkisesti ihaillut Antmanin rohkeutta kohdata itseään valtavan paljon painavampi Katajisto. Tuollainen puhe on kuitenkin vain pelottelun yritystä Katajiston taustajoukoilta. Ei Janne Katajiston kohtaamisessa ole yhtään mitään pelottavaa.

Katajiston ja Antmanin kymmeneräisen kohtaamisen lisäksi illassa iskettäneen ainakin kolme muuta ottelua. Uskoisin Caramelito Promotionsin järjestävän loppuvuoden aikana ainakin toisen ammattilaisillan. Kuka tietää vaikka Markus Lammi ja Koskimies innostuisivat pitämään kaksikin lisätapahtumaaa, onhan tallissa nousussa olevia nyrkkeilijöitä, jotka tarvitsevat runsaasti otteluita saadakseen ammattilasuransa kunnolla käyntiin.

Kansainvälisiä titteliotteluita?

P3 Boxingin tilanne syksyn osalta on mielenkiintoinen. Veikkaisin P3:n järjestävän loppuvuoden aikana kaksi hyvätasoista ja televisioitavaa Boxing Night -tapahtumaa. Tämä tarkoittaa myös sitä, että P3:n tulee tehdä kaksi riittävän mielenkiintoista pääottelua. P3 yrittää saada Juho Haapojan EU-titteliottelua Suomeen ja toivottavasti siinä myös onnistuu. Jos Haapojan titteliottelu saadaan Suomeen olisi se mieletön pääottelu syksyn ensimmäiseen ja Boxing Nightiin ja jos Haapoja voittaa tittelin, niin toisen Boxing Nightin pääotteluksi olisi helppo veikata tittelinpuolustusottelua.

Ville Piispasen tilanne ilmeisesti on se, että hänet on nimetty EU-tittelin haastajaksi. Mestari Vittorio Oi saada tehdä yhden vapaan tittelinpuolustuksen ja sen jälkeen puolustettava vyötään Piispasta vastaan. Tämä tarkoittanee Piispasen osalta sitä että hän ottelenee syksyllä niin sanotun väliottelun riittävän vaaratonta kaveria vastaan odotellessaan vesi kielellä uusintaottelua, joka toteutunee loppuvuodesta tai alkuvuodesta 2012.

Denis "Tsingis Khan" Shafikovin ja Italian Giuseppe Laurin välinen ylemmän kevyen sarjan Euroopan mestaruusottelu on siirtynyt jo muutamaan otteleeseen ja kun italialaiset eivät ilmeisesti lopulta pystykään ottelua järjestämään on P3 Boxing järjestämässä ottelua. Näin kertoo ainakin European Boxing Unionin nettisivut. Aikaa ja paikkaa ei ole vielä nimetty.

Unelmatilanne P3 Boxingin iltojen suhteen on se, että molemissa Boxing Nighteissa iskettäisiin kaksi todella mielenkiintoista titteliottelua. Syksyn avausillassa Shafikov ja Lauri ottelisivat Euroopan mestaruudesta ja Haapoja mittaisi taitonsa EU-titteliottelussa. Loppuvuoden toisessa illassa Haapoja puolustaisi EU-titteliään ja Piispanen yrittäisi ottaa oman vyönsä Vittorio Oilta takaisin.

Kaikki saattaa tosin mennä toisinkin. Shafikovin ja Laurin kohtaaminen voidaan joutua taloussyistä pitämään Venäjällä. Alemman raskaansarjan EU-titteliottelu voi mennä Ranskaan ja Haapoja saattaa kärsiä tappion siellä. Italialaiset Oin taustajoukot voivat hyvinkin ketkutella itsensä ulos uusintaottelusta Piispasen kanssa.

Edellä mainittujen lisäksi P3 Boxingin nyrkkeilijöistä Edis Tatli jatkaa nousuaan kohti kevyen sarjan EU-titteliottelua. Tällä hetkellä Tatli on arvolistan sijalla 16, joten titteliottelu on jo mahdollinen, mutta sitä ennen nuorelle Tatlille hankittanee vielä lisää kokemusta. Niko Jokinen ei ole viime otteluissaan säväyttänyt ja nuorukaiselle tuskin hankittaneen erittäin mielenkiintoisia vastuksia ennen kuin esitykset keskinkertaisuuksia vastaan paranevat.

Eva Wahlströmin kohdalla Pekka Mäki puhui keväällä jo titteliotteluista, mutta tuskainen ratkaisematon Milena Kolevaa vastaan pani varmasti jäitä hattuun. Ammattinyrkkeilyssä tilanteet tosin muuttuvat nopeasti. Jos Eva esiintyy vakuuttavasti pariin kertaan ja voittaa vaikka Kolevan uusintaottelussa, saattaisi jo alkuvuodesta 2012 Wahlströmin uran ensimmäinen titteliottelu kiinnostaa kovastikin kansaa ja mediaa. Ainakin Wahlström harjoittelee jo kovaa. Tiistaina oma valmennettavani Cecilia Nilsson sparraa Evan kanssa stadissa.

Pienempiäkin iltoja

Boxing Finlandia järjestänee loppuvuoden aikana kaksi tai jopa kolme ammattinyrkkeilyiltaa. Ensimmäinen tapahtuma iskettänee jo elokuun lopussa Kuopiossa ja toinen lokakuun alkupuolella Juuassa. Molemmissa tapahtumissa otellaan ainakin yksi ammattilaisottelu, mutta todennäköisesti enemmänkin.

Kuopiossa kehään nousee vielä nimeämätön debytantti ja mahdollisesti Tuomo Eronen, joka on viime otteluisaan otellut pirteästi. Juaassa pääottelussa iskee alemman raskaansarjan lupaus Marko Mononen, joka yllätti minut vakuuttavilla otteillaan kevään debyyttiottelussaan.
Kuvassa Boxing Finlandian lupaus Marko Mononen iskee Florians Strupitsia

Suomen kolmen ammattinyrkkeilytallin Boxing Finlandian, P3 Boxingin ja Caramelito Promotionsin lisäksi saattaa tietenkin joku muukin taho järjestää ammattilaisotteluita loppuvuoden aikana. Porilaiset Selesmaan veljekset ovat olleet kauan olleet ilman otteluita ja olisi tietysti hyvä jos Jaakko Helminen saisi heille ottelut järjestymään syksylle. Pidimme Simo Korhosen kanssa alkuvuodesta reilut kuusisataa katsojaa vetäneen ammattilaisillan Porvoossa ja jatkoakin on toki luvassa jossain vaiheessa. Niin ja kukapa tietää missä vaiheessa Sauerland Event tuo Robert Heleniuksen seuraavan kerran ottelemaan Suomeeen?

Yleiskatsaus loppuvuoden kotimaisiin ammattilaiskahinoihin näyttää lupaavalta. Luvassa on pitkästä aikaa raskaansarjan Suomen mestaruusottelu, todennäköisesti pari kovatasoista Boxing Night -tapahtumaa, joiden pääotteluissa saatetaan nähdä erittäinkin kovatasoisia ja mielenkiintoisia otteluita. 

Lisäksi ainakin Boxing Finlandian ja Caramelito Promotionsin toimesta isketään muutama pienempi ammattinyrkkeilyilta, joissa toivottavasti nähdään mielenkiintoisia lupauksia ja yleisölle hyvän tunnelman tuovia taisteluita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähettäkää palautetta!