30.7.2011

Perjantain otteluissa ei yllätyksiä

Tämän viikonlopun kovimmat ammattinyrkkeilyottelut iskettiin perjantaina ilman suuria yllätyksiä.

Australiassa Billy Dib kukisti Meksikon Jorge Laciervan pisteillä ja noussee näin The Ring -lehden höyhdensarjan maailmanlistalle. Ennen ottelua Lecierva oli listalla kymmenentenä. Allekirjoittanut ei ole nähnyt ottelua, mutta raporttien mukaan Dib ansaitsi voittonsa teknisemmalla ja aktiivisemmalla nyrkkeilyllään.

Arvostelutuomarien pisteet olivat kotikehän miehen eduksi 119-109, 118-109 ja 115-112.

Kaksi tuomaria antoivat siis lähes kaikki erät Dibille ja yhden tuomarin papereissa meksikolainen voitti viisi erää kahdestatoista. Tästä voi päätellä Dibin olleen koko ajan niukasti niskan päällä, mutta erien pysyneen tasaisina.

Lyhyt pätkä Australian ottelusta:

Ylemmän kevyen sarjan Lamont Peterson tyrmäsi Victor Manuel Cayoan miesten 12 eräisen ottelun viimeisessä erässä. Ottelu päättyi vain 14 sekuntia ennen loppua, kun varsin pahan selkäsaunan saanut Cayoa antoi kehätuomarin laskea hänet ulos. Peterson kontrolloi hallitsi ottelua alusta alkaen. Cayoa taisteli urheasti, mutta miehen taitotaso ei ollut riittävä.

Ottelun jälkeen Peterson haasteli Amir Khania otteluun, mutta ainakaan allekirjoitanut ei pitäisi Khanin ja Petersonin kohtaamista mielenkiintoisena. Peterson vaikuttaa hyvältä perusnyrkkeilijältä, mutta samalta mieheltä jonka tämänhetkiset kyvyt eivät riitä sarjan ehdottomien huippunimien kukistamiseen. Se nähtiin jo puolitoista vuotta sitten, kun Timothy Bradley voitti lähes joka erän Petersonia vastaan. Cayoaa vastaan Peterson ei näyttänyt mitään mikä viittaisi miehen merkittävästi kehittyneen.

MM-otteluissakin esiintynyt Edison Miransa kärsi kuin kärsikin uransa kuudennen tappionsa. Kuuban Yordanis Despainen oli selvästi parempi mies Las Vegasin kehässä. Despaine hallitsi ottelua alusta alkaen ja näytti lähestyvän keskeytysvoittoa, kunnes kehätuomari Vic Drakulich diskasi Miranda viidennessä erässä useiden alaslyöntien vuoksi.

Miranda ei etsinyt tietä ulos ottelusta, vaan löi vahingossa pari kertaa Despainea vyön alle. Allekirjoittaneen mielestä kehätuomari oli liian hätäinen diskatessaan Mirandan. Se saattoi kuitenken antaa hieman lisäaikaa Miranda hiipuneelle uralle.

Mirada on yhä kohtalainen nyrkkeilijä, mutta mieheltä tuntuu puuttuvan hänellä muutama vuosi sitten ollut räväkkyys ja palava tahto voittaa ottelunsa. Despaine osui Mirandaa helposti ja vaikutti siltä, että Miranda yritti liikaa "nyrkkeillä" Despainen kanssa. Välillä hyökkäys on paras puolustus...

Despainella on edessään Mirandaa parempi tulevaisuus, mutta kovin suuria saavutuksia ei häneltäkään voi jatkossa odottaa. Raskaan keskisarjan ehdottomia huippunimiä vastaan Despainen lähes varmasti kärsisi tappiot, mutta sarjan huippujen tuntumassa olevia nyrkkeilijöitä vastaan hänet olisi mielenkiintoista nähdä.

Perjantain toisessa kelpotason raskaan keskisarjan ottelussa Kazakhstanin Beibut Shumenov voitti ilmeisen helposti Danny Santiagon.

Kehätuomari keskeytti epätasaisen ottelun yhdeksännessä erässä. Allekirjoittanut ei ole vielä nähnyt ottelua, mutta kannattaa lukea vaikkapa The Ring Magazinen raportti ottelusta!