www.boxingcompany.fi

16.7.2011

Haapoja syksyllä EU-titteliotteluun

Eurooppalaisen ammattinyrkkeilyn kattojärjestö EBU (European Boxing Union) on nimennyt Suomen Juho Haapojan ja Ranskan Faisal Ibnel Arramin vapaana olevan alemman raskaansarjan (90,7 kg) Euroopan Unionin mestaruustittelin haastajiksi. Ottelijoiden taustajoukot käyvät parhaillaan neuvotteluja siitä missä ja milloin ottelu tullaan käymään ja kuka sen järjestää. P3 Boxing yrittää lehdistötiedotteensa mukaan saada ottelua Suomeen. 21. heinäkuuta pitäisi edellä mainitut tiedot olla viimeistään selvillä.

Ranskalainen ja Haapoja ovat molemmat vasta vähän aikaa sitten nousseet Euroopan Unionin arvolistalle, mutta ilmeisesti listan kärkimiehillä ei ole kiinnostusta otelle EU-tittelistä, kun ottelumahdollisuus annetaan listan häntäpään kavereille. Perinteisesti alemman raskaansarjan EU-titteliä ovat hetken aikaa pitäneet hallussaan nuoret maailmanhuipulle nousevat lupaukset. Tittelin aiempia omistajia ovat olleen muun muassa Marco Huck Krzysztof Wlodarczyk ja Giacobbe Fragomeni.

 Juho "Härmän Häjy" Haapoja

Entinen raskaansarjan Suomen mestari Haapoja on otellut kahdesti alemmassa raskaassarjassa ja osoittanut niissä kehittyneensä huomattavasti nyrkkeilijänä. Rajun harjoittelun ja painonpudotuksen myötä Haapoja kehäilme on terävöitynyt huomattavasti. Viime ottelussaan Haapoja iski uransa toistaiseksi parhaan saavutuksen voittamalla yhdeksän erää kymmenestä kokenutta Roman Kracikia vastaan. Sinänsä Kracikin kukistaminen ei vielä ole merkittävä saavutus Euroopan huipulle tähtäävältä ottelijalta, mutta Haapojan vakuuttavaat otteet taistossa antoivat viitteitä siitä että mahdollisuus Euroopan parhaimmiston kukistamiseen on olemassa.

Faisal Ibnel Arrami on 26-vuotias nyrkkeilijä, joka keväällä iski uransa parhaan voiton kukistamalla hyvätasoisen maamiehensä Zakaria Azzouzin tyrmäyksellä yhdeksännessä erässä Ranskan mestaruusottelussa. Tuota voittoa pidän niukasti parempana kuin ainuttakaan Haapojan voittoa. Euroopan kirkkaimmalle huipulle on nuorella ranskalaisella kuitenkin vielä jonkin verran matkaa. Siitä kertoo hänen Youtubesta löytyvä viimevuotinen keskeytystappio Puolan Mateusz Masternakille.

Videopätkä Arramin viime ottelusta, jossa hän isku uransa toistaiseksi parhaan voiton:



Haapojan ja Arramin kohtaamisesta voi odottaa kovaa iskusotaa. Vastakkain tulee olemaan kaksi kutakuinkin samantasoista Euroopan huippua tavoittelevaa nousussa olevaa ottelijaa, joilla molemmilla riittää varmasti voitonnälkää. Kummatkin ottelijat lyövät paljon ja kovaa, ottelevat varsin paljon lähi- ja puolietäisyydeltä ja perustavat puolustusnyrkkeilynsä pitkälti väistöihin. Molemmilta miehiltä löytyy niin sanottu tappajan vaisto. He haluavat satuttaa vastustajiaan ja kun satuttavat, niin he haluavat ratkaista ottelun edukseen ennen täyttä aikaa.

Ennakkoon voisi sanoa, että jos ottelu käydään Suomessa, niin Haapoja on niukka ennakkosuosikki, mutta jos ottelu menee Ranskaan niin tilanne on päinvastainen. Juuri tälläistä ottelua Juho Haapoja on varmasti kaivannut pitkään ja juuri tälläisiä ennakkoon vaikeasti veikattavia otteluita myös suomalainen ammattinyrkkeily tarvitsee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähettäkää palautetta!