www.boxingcompany.fi

18.7.2011

Viikon ensimmäinen huippuottelu

Tällä viikolla maailmalla isketään useita mielenkiintoisia ammattinyrkkeilyotteluita. Alla mietteeni keskiviikkona Australiassa iskettävästä huippuottelusta.

Myöhemmin tällä viikolla kirjoitan ajatukseni ja ennustukseni Amir Khanin ja Zab Judahin kohtaamisesta, sekä Tyson Furyn ja Dereck Chisoran tulevasta taistosta. Molemmat edellämainitut kamppailut isketään tulevana lauantaina.

Keskiviikko 20. heinäkuuta, Australia
Danny Green - Antonio Tarver, 12 erää
 
Alemman raskaansarjan ottelussa Australissa huipusuosittu ja myös maailmantasolla kykynsä osoittanut Danny Green kohtaa kotikonnuillaan tunnetun nimimiehen Antonio Tarverin Yhdysvalloista. Vuonna 2009 Green tyrmäsi Roy Jonesin heti avauserässä. Ennen tuota ottelua Jones oli näyttänyt erittäin hyvältä Jeff Lacyä vastaan, joten Green ansaitsee suorituksestaan arvostusta.

Viime ottelussaan Green iski selvän pistevoiton kelpotasoisesta BJ Floresista, joka tosin ei ole Tarverin tasoa. Viimeksi vuonna 2006 hävinnyt Green on jo 38 vuotias, mutta miehen otteissa ei vielä ole ollut hiipumisen merkkejä.

Jo 42 vuotias Tarver tuli vuonna 2004 kuuluisaksi tyrmäämällä ensimmäisenä miehenä Roy Jonesin. Tämän jälkeen Tarver on otellut kirkkaimmalla huipputasolla vaihtelevalla menestyksellä. Raskaan keskisarjan viimeisissä otteluissaan Tarver hävisi kahdesti Chad Dawsonille. Tarver pärjäsi yhtä taidossa, mutta nopeutensa ja työmääränsä turvin huomattavasti nuorempi Dawson nappasi selvähköt pistevoitot.

Viime ottelussaan Tarver esiintyi varsin laiskan oloisena raskaassasarjassa voittaen ottelunsa keskitasoista Nagy Aquileraa vastaan selvästi pisteillä. Tarver on viime otteluissaan vaikuttanut hieman hiipuvalta ottelijalta, mutta varsin tasaiset ottelut Dawsonia vastaan osoittivat ettei mies ole nyrkkeilijä vielä pahasti ohi.


Green lähtee otteluun varsin selvänä ennakkosuosikkina. Tarver saattaa olla Greeniä taitavampi ottelija, mutta Green on viime otteluissaan vaikuttanut Tarveria päättäväisemmältä, terävämmältä ja tuoreemmalta.

Uskon Tarverin pystyvän pitämään erät varsin tasaisina, mutta Greenin vievän selvän valtaosan eristä kovalla painostuksella, työmäärällä ja päättäväisyydellään. Odotan siis selvähköä pistevoittoa Greeniltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähettäkää palautetta!