www.boxingcompany.fi

26.8.2011

Helenius ja kumppanit valmiina

Lauantai-iltana Saksassa isketään erittäin kovatasoinen ammattinyrkkeilyilta, jossa pääosassa ovat raskaansarjan miehet. Robert Heleniuksen ja Siarhei Liakhovichin välisen kamppailun lisäksi Alexander Povetkin ja Ruslan Chagaev selvittävät paremmuutensa.

Povetkin on rankattu maailman arvostetuimman nyrkkeilylehden The Ringin raskaansarjan maailmanlistalla Wladimir Klitschkon kolmanneksi haastajaksi ja Chagaev viidenneksi. Helenius on listalla yhdeksäntenä ja Liakhovich ei listalta löydy.

Kaikki neljä urhoa kävivät tänään puntarilla ja heistä painavin oli Robert Helenius, joka painoi hänelle varsin odotetut 110 ja puoli kiloa.Viime otteluissaan Helenius on painanut pikkuriikkisen vähemmän, mutta isoilla miehillä ei parin kilon heitto merkitse mitään.
Punnitustulokset: Liakhovich 105,2 kg ja Helenius 110,5 kg

Liakhovich painoi puolestaan 105,2 kiloa, mikä on saman verran kuin miehen viime punnitustulokset. Punnitustilaisuus ei siis paljastanut mitään uutta kummankaan ottelijan päivän kunnosta.

YLE näyttää kamppailun suorana lähetyksenä TV2:ssa ja YLE Urheilun verkkosivuilla Suomen aikaan sunnuntain (28.8.) puolella klo 01 aamuyöllä. 

Lue aiemmin kirjoittamani ajatukseni ja ennustukseni Heleniuksen ottelusta!



Povetkin ja Chagaev samanpainoisia

Toiset raskaansarjan urhot Povetkin ja Chagaev painoivat molemmat tasan 105 kiloa. Povetkinille se oli niukasti enemmän kuin aiemmin ja Chagaville normipainot.
Punnitustulokset: Chagaev 105 kg ja Povetkin 105 kg

Vuoden 2004 olympiakultamitalisti Alexander Povetkin nousi nopeasti ammattinyrkkeilyn raskaasarjan kärkikastiin kukistamalla muun muassa ex-mestari Chris Byrdin, kovatasoisen Larry Donaldin ja amerikkalaisen lupauksen Eddie Chambersin.

Miehelle oli jo varattu paikka otteluun jompaakumpaa Klitschkoa vastaan MM-otteluun, mutta miehen ei katsottu olleen siihen valmis ja hänen vastustajiensa tasoa heikennettiin. Ajatus oli että Povetkin saisi rauhassa kypsyä Klitschkojen kohtaamsiseen, mutta kehitystä miehen viime otteluissa ei tosin ole ollut nähtävissä.

Esimerksi Povetkinin viime vastustaja Nicolai Firha on todella kaukana maailmanhuippujen tasosta, eikä Povetkin ollut häntä vastaan millään lailla ylivoimainen. Povetkin sai tyytyä nihkeään pistevoittoon.

Vasenkätisen Ruslan Chageevin tasosta kertoo, se että hän 29 yhdeksässä ottelussaan hävinnyt vain Wladimir Klitschkolle ja kukistanut muun muassa Nikolai Valuevin, John Ruizin ja Kali Meehanin.

Luvassa on taktinen ottelu kahden teknisen nyrkkeilijän välillä. Povetkin oli aiemmin tehokas ryskääjä, mutta viime otteluissaan hän on otellut rauhallisesti ja yrittänyt nyrkkeillä turhankin nätisti. Chagaev puolestaan on aina ollut erinomainen puolustusnyrkkeilijä.

Mikäli Povetkin olisi viime otteluissaan esiintynyt kuten esimerkiksi Chambersia vastaan veikkaisin hänen voittavan mahdollisesti jopa ennen täyttä aikaa. Povetkin näyttää hiipuneen Teddy Atlasin valmennuksessa ja nyt odotan tasaista ottelua.

Veikkaan Povetkinin olevan hieman liian nopea ja monipuolinen Chagaeville. Mikäli Povetkin ei ottele liian passiivisesti, niin uskon hänen vievän ottelunsa nimiinsä niukalla pistevoitolla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähettäkää palautetta!