www.boxingcompany.fi

27.8.2011

Laitinen ja Eronen iskivät pistevoitot

Kuopiossa pidettiin tänään nyrkkeilyilta. Minulla on tiedossa kolmen ottelun tulokset ilman sen tarkempia raportteja. Lisätietoja otteluista tullee lähiaikoina Boxing Finlandian nettisivuille!

Naisten 54-kiloisten ottelussa Kajaanin Kuohun nuori lupaus Salla-Maari Hannonen iski vastoin ennustustani voiton kotikehän kokeneesta Essi Ikosesta. Hannonen on rankattu Suomen 51-kiloisten arvolistalla neljänneksi, mutta arvokas voitto varmasti nostaa Hannosen sijoitusta.

Ammattilaisotteluissa sen sijaan ennustukseni pitivät kutinsa. Molemmat suomalaisottelijat voittivat taistonsa pisteillä.

Kuopion Matias Laitinen voitti ammattilaisdebyytissään kokeneen romanialaisen Marius Racarun pisteillä nelieräisessä ylemmän kevyen sarjan ottelussa.

Tuomo Eronen puolestaan kukisti Marcu Benonen pisteillä höyhensarjan ottelussa.

20-vuotias Laitinen on tervetullut lisä suomalaiseen ammattinyrkkeilyyn, vaikkei nuorukainen mikään superlupaus olekaan. Toivottavasti miehen harjoittelumotivaatio nousee entisestään onnistuneen debyytin jälkeen ja kehitys kiihtyy.

Kohti Euroopan kärkeä?

Tuomo Eroselle ottelu oli ammattilaisuran yhdeksäs. Voitto oli 30-vuotiaan Erosen seitsemäs ja jo viides peräkkäinen. Hänen voittamansa seitsemän ottelijaa ovat iskeneet yhteensä vain viisi voittoa muissa otteluissaan ja olleet muutenkin heikkotasoisia.

Voitto ei valitettavasti nosta Erosen arvostusta millään tavalla, sillä hänen vastustajansa listalta löytyy nyt kymmenen tappiota, eikä yhtään voittoa. Joka tapauksessa mielestäni oli positiivista, että Eronen esiintyi jälleen kehässä. Hänen vastustansa ei kuitenkaan ollut mikään puolustuskyvytön hiekkasäkki, joten ei ottelun järjestämisessä sinänsä mitään vikaa ollut.

Mikäli Boxing Finlandia haluaa todella viedä miestä kohti Euroopan kärkeä, kuten he tapahtuman julisteessa mainostivat, niin vastustajien tasoa tulisi nostaa selkeästi. Ja nimenomaan kotikehässä. Kansainvälistä menestystä harva saavuttaa voittamalla kotikehässä täysin varmoja nakkeja ja käymällä vieraskehässä ottelemassa todella kovia kavereita vastaan.

Erosen kyvyt tuskin riittävät Euroopan kärkeen, mutta huomattavasti Marco Benonea parempia kavereita Eronen kyllä pystyy kukistamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähettäkää palautetta!