www.boxingcompany.fi

25.8.2011

Lauantaina Kuopiossa kahinoidaan

Tulevana lauantaina suomalaisten nyrkkeilyn ystävien katseet ovat Saksassa, jossa Suomen ykkösnyrkki Robert Helenius iskee huipputasoisen ottelun. Samana päivänä kotimaassakin kahinoidaan, kun Boxing Finlandia ja Kuopion Riento järjestävät Kuopiossa nyrkkeilyillan.

Tapahtuma alkaa neljällä amatööriottelulla ja lisäksi isketään kaksi ammattilaisottelua. Amatööriottelut vaikuttavat paparilla tasaisilta ja varsin hyvätasoisilta. Ammattilaisotteluissa suomalaisottelijat saavat vastaansa heikkotasoiset iskijät Romaniasta.

Naisten 54-kiloisten ottelussa on mielenkiintoista nähdä onnistuuko Kajaanin lupaava Sallamaari Hannonen iskemään itsensä kansalliselle huipulle kukistamalla järjestäjäseuran kokeneen Essi Ikosen.

Myös 69-kiloisissa nähdään nuori lupaus, kun Oulun Tarmon Emmi Nordlund haastaa Kuopion kokeneemman Teija Kinnusen.

Allekirjoittanut veikkaa molemmissa otteluissa kuopiolaisnaisten voittoja.

Miesten ottelut ovat hieman heikkotasoisempia. 64-kiloisissa Aleksi Vanninen kohtaa Juho Elsisen ja 69-kiloisissa kokenut Jouni Holopainen saa vastaansa Jyväskylän nuoren rämäpään Jarkko Alasen.

Paidattomat ottelut

Ammattilaisotteluista huomattavasti mielenkiintoisempi on nuoren kuopiolaisen Matias Laitisen ammattilaisdebyytti. Marius Racaru ei ole voittanut ainuttakaan 22 ottelustaan, mutta mies on kokemuksensa myötä kelpo vastus nuorelle ja kokemattomalle debytantille.

Selvä pistevoitto olisi Laitiselta hyvä uuden uran avaus. Parempaa ei nuorukaiselta voi odottaa.

Höyhensarjaan (57,1 kg) painonsa tiputtavan Tuomo Erosen voittoa voidaan sen sijaan pitää lähes varmana. Hänen vastustajansa Marcu Benone on otellut aiemmin pienemmissä painoluokissa häviten kaikki yhdeksän otteluaan.

Olisi suuri yllätys, jos romalialainen yltäisi yhteenkään erävoittoon. Täydet neljä erää Eronen saanee silti touhuta Benonen kanssa, sillä romanialainen on hävinnyt vain kertaalleen ennen täyttä aikaa.

Laitisen ja Erosen otteluista kirjoitin ajatuksia jo aiemmin. Katso kirjoitus!

Illan viimeistä ottelua lukuunottamatta luvassa on tasaisia kansallisen tason otteluita. Allekirjoittanut suosittelee paikan päälle menemistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähettäkää palautetta!