www.boxingcompany.fi

3.8.2011

Kovia miehiä kehään tällä viikolla

Tällä viikolla maailmalla nähdään parin supertähden esiintymiset ja lisäksi pari nousevien tähtien kohtaamista. Supertähdistä kehässä käyvät Pongsaklek Wonjongkam ja Kelly Pavlik. Kummallakaan ei kuitenkaan ole vastassa erityisen kovat vastustajat, joten todellisista huippuotteluista ei voida puhua.

"Nyrkkeilyn raamattuna" itseään tituleeraava The Ring Magazine arvostaa kärpässarjan ykkömiehen Pongsaklek Wonjongkain kaikki painoluokat huomioon ottaen maailman seitsemänneksi parhaaksi ammattinyrkkeilijäksi.

Nykyään on harvinaista, että maailmanmestarit ottelevat kamppailuja, joissa ei ole titteleitä pelissä. 85 ottelustaan vain kolme hävinneellä Wonjongkam on kuitenkin tapana otella titteliotteluidensa välissä helpompia otteluja ja sellainen on luvassa tulevana torstaina Thaimaassa. Wonjongkam kohtaa vain kuusieräiseksi kaavaillussa ottelussa tappiohin jo tottuneen Dondon Jimenean. 

Yleensä Wonjongkam on voittanut vastaavanlaiset ottelunsa ennen täyttä aikaa, mutta Jimenean saattaa kokemuksellaan selvitä täydet erät suuren mestarin kanssa.

Lauantaina kehässä nähdään entinen keskisarjan maailmanmestari Kelly Pavlik, joka nyrkkeilee nyt toista kertaa ylemmässä keskisarjassa ja saa nyt vastaansa Darryl Cunninghamin.

Pavlik siirtyi ylempään keskisarjaan hävittyään keskisarjan MM-tittelinsä selvästi Sergio Martinezille vajaat pari vuotta sitten. Viime ottelussaan Pavlik voitti vaivoin pisteillä varsin keskinkertaisen Alfonso Lopezin.

Pavlik näytti ottelussa tehottomalta ja helposti osuttavalta. Darryl Cunninghamin Palvik voittanee samankaltaisellakin esityksellä, mutta miehen on parannettava otteitaan selvästi kyetäkseen todella haastamaan sarjan ykköstykit Andre Wardin, Carl Frochin, Mikkell Kesslerin ja Lucian Buten.

36-vuotias Darryl Cunningham on otellut varsin alhaisella tasolla 25 ottelua, joista hän on voittanut 23. Vasenkätinen Cunningham vaikuttaa kohtuullisen taitavalta ottelijalta, jolta kuitenkin puuttuu huipputekijöiden iskuteho ja sähäkkyys.

Alla olevalla videolla pätkä Cunninghamin uran parhaasta voitosta:


Uskon Cunninghamin kykenevän tarjoamaan Palvikille kelpo vastuksen parin erän verran, muttei paljoa pidempään. Palvik on kaksikosta ylivoimaisesti kokeneempi, kovaiskuisempi ja omannee kotikaupungissaan kovemman uskon ja tahdon voittaa.

Veikkaan Pavlikin voittavan ottelun tyrmäyksellä keskierissä. Alkuerien tyrmäysvoitto lienee myös pistevoittoa todennäköisempää.

Tasaisempia taistoja

Perjantaina Californiasa isketään pari hyvätasoista ottelua, joissa voittajan veikkaaminen ei ole yhtä helppoa kuin Wongjonkamin ja Pavlikin otteluissa.

Armeniasta kotoisin oleva Art Hovhannesyan on voittamaton kevyen sarjan lupaus, joka muistuttaa ulkonäötään ja kehäotteiltaankin tunnua maamiestään Vic Darchinyaniä. Armenialainen omaa 15 ottelun kokemuksen, muttei kokemusta tappioista.
Hänen perjantainen vastustajansa Cristobal Cruz on puolestaan hävinnyt jo 12 kertaa, mutta miehen listalta löytyy myös erinomaisia voittoja, kuten Orlando Salidon kukistaminen vuonna 2008 ja Jorge Solisin voittaminen voinna 2009. Viimeksi Cruz oli kehässä yli vuosi sitten, jolloin hän hävisi uusintaottelussa erinomaiselle Orlando Salidolle.

Ratkaisevaksi tekijäksi ottelussa voi muodostua se, että vuoden ottelutauolta kehään palaava Cruz ottelee nyt kevyssä sarjassa, eli kaksi painoluokaa ylempänä kuin aiemmissa otteluissaan. Tämä antanee nuorelle ja vahvalle Art Hovhannesyanille melkoisen fysiikkaedun, joka tekee miehestä ottelussa ennakkosuosikin.

Armenialainen on testaamaton ja miehen kyvyt huippuja vastaan oteltaessa ovat vielä näkemättä. Cruz on vielä isompi kysymysmerkki, sillä miehen tämän päivän kunto on ottelutauon vuoksi arvoitus, samoin kuin kyky otella kevyessä sarjassa. Cruz yrittänee voittaa ottelun aktiivisella iskemisellä, mutta armenialainen iskenee kovimmat osumat, jotka myös rauhoittavat Cruzin tahtia. 

Arvioisin nuoruuden ja fysiikan voittavan tällä kertaa ja veikkaan Art Hovhannesyanin voittaman kymmeneräisen ottelun kohtuuselvästi pisteillä.

Saman tapahtuman pääottelussa Tim Coleman ja Vernon Paris (kuvassa) isketävät yhteen kymmeneräisessä ylemmän kevyen sarjan ottelussa. Coleman on voittanut 21 ottelustaan 19 ja Paris kaikki käymänsä 24 ottelua.

Tämän ottelun voittaja nousee lähelle maailman kärkeä ja päässee lähiaikoina todelliseen ison profiilin otteluun.

Coleman on kaksikosti hieman meritoituneempi. 27-vuotias amarikkalainen iski hyvät voitot tyrmäämällä vaarallisen Patrick Lopezin viime vuonna ja nujertamalla taitavan Mike Arnaoutisin toissavuonna pistellä. Coleman on varsin taitava ja hyvin sähäkkä nyrkkeilijä, jolta löytyy myös iskutehoa.

Alla olevalla videolla Colemanin näyttävä tyrmäysvoitto Patrick Lopezista:



Vasta 23-vuotiaan Vernon Parisin toistaiseksi paras saavutus on varsin selvä pistevoitto hiipuneesta veteraanitähdestä Emanuel Augustuksesta. Paris on Colemania selvästi ulottuvampi, taitava ottelija, joka lyö erittäin monipuolisesti ja tarkasti eri kulmista.

Parisista mieleen tulee kevyen sarjan huippunimiin kuuluva armoton iskijä Brandon Rios. Tosin Parisilla ei näyttäisi olevan samanlaista iskutehoa kuin Riosilla.

Luvassa on ERITTÄIN viihdyttävä ottelu, jossa ei iskuja varmastikaan säästellä. Molemmat viihtyvät puolietäisyydellä, lyövät runsaasti ja omaavat kovan voitontahdon, sekä itseluottamuksen.

Voittajan ennustaminen ottelussa on hyvin vaikeaa. Saattaa olla että Colemanin iskuteho, kova kunto ja räväkkyys tuovan hänelle keskeytysvoiton myöhemmissä keskierissä. Näin ajattelin kun sunnuntaina pohjaa tälle kirjoitukselle.

Toisaalta minulla on sellainen olo, että Parisissa on jotain erityistä mitä Colemanissa ei ole. Hieman sama kuin aiemmin kirjoitin Tyson Furyssä olevan jotain erityistä ja Derek Chisorassa ei. 

Viime päivät minulla onkin ollut sellainen olo, että Paris vetäisi sittenkin sunnuntaina pidemmän korren. Jos näin tapahtuu, niin todennäköisesti se tulee kaikkien kymmenen erän jälkeen arvostelutuomarien pisteillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähettäkää palautetta!