www.boxingcompany.fi

6.8.2011

Vernon Paris esitteli vartaloiskujen taidetta

Viikonlopun otteluista odotin eniten perjantaista Tim Colemanin ja Vernon Parisin kohtaamista ylemmässä kevyessä sarjassa. Miesten ottelu ja erityisesti voiton iskeneen Vernon Parisin otteet olivatkin hienoa katsottavaa.
Miesten välillä oli pitkään ennen ottelua kovaa jännitystä. Ennen ottelua miehet kävivät kovaa sanasotaa ja joutuivat jopa käsirysyyn punnituspäivänä. Tim Colemanin puheet olivat erittäin epäurheilijamaisia. Hän sanoi muun muassa haluavana Parisin olevan ensimmäinen mies jonka hän iskee kuoliaaksi.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Paris osui varsin helposti Colemaniin ja iski tätä hienosti eri kulmista monipuolisella iskuvalikoimallaan päähän ja vartaloon. Coleman vaikutti kaksikosta vahvemmalta ja löi avauserissä kovimmat pääosumat. Toisessa erässä Coleman jopa pudotti oikean käden iskullaan Parisin hetkeksi käymään kanveesilla.

Alusta alkaen Vernon Paris löysi lukuisille vartaloiskuilleen aukkoja Colemanin puolustuksesta lyömällä niitä eri kulmista. Viidennessä erässä alkoi näkyä, että vartalotällit alkoi ymmärrettävästi viedä Colemanilta mehuja ja kuudennessa erässä mies putosi kanveesille näyttävän vartalo-osuman jälkeen.

Tämän jälkeen Colemanin vartalo ei kestänyt enää lainkaan vartaloiskuja ja Paris pudotti hänet uudestaan kanveesille. Coleman pystyi jatkamaan, mutta seitsemännen erän alussa Paris haki taas hienosti hyvän kulman vartaloiskulleen ja pudotti Colemanin kolmannen kerran kanveesille. Siihen myös ottelu päättyi.


Vasta 23-vuotias Vernon Paris on iskenyt ammattilaisurallaan 25 voittoa, eikä ole kärsinyt tappioita. Voitollaan Paris nousi erittäin kovatasoisen ylemmän kevyen sarjan maailmanlistan tuntumaan. Kykyjä Parisilla on vielä paljon parempiinkin saavutuksiin, mutta pariin vuoteen mies ei liene olevan valmis painoluokan kirkkaimpien tähtien Timothy Bradleyn, Amir Khanin ja Marcos Maidanan todelliseen haastamiseen.

Fyysisesti Paris on vielä raakile ja taidoissakin on vielä tehtävä hienosäätöä. Miehen nyrkkeilyn katsomisesta nautin kuitenkin jo nyt. Miehessä on jotain samaa kuin raskaansarjan Tyson Furyssä, joka myös iskee hienosti eri kulmista. Molemmat ovat hiomattomia timantteja ja omaavat kovan taistelutahdon.

Tim Colemanin nousussa olleelle uralle tappio oli raju takaisku. Miehen itseluottamuskin koki varmasi kovan kolauksen. Sääliä miestä kohtaan on kuitenkin lähes mahdotonta tuntua. Ennen ottelua Coleman puhui nyrkkeilyä halveevaarasti esimerkiksi sanoessaan haluavansa tappaa Parisin kehään.

Olen tyytyväinen, että Paris näytti Colemanin mitä todellinen Sweet Sciance on! Ja kaiken lisäksi Paris löi Colemanin ulos vartalosta tuhoamatta miehen viimeisiäkin aivosoluja.

Alla olevalla videolla Vernon Parisin haastattelu ottelun jälkeen. Paris kertoo muun muassa sen millä tavoin hän löysi aukkoja Colemanin vartalosta:




Tapahtuman esiotteluissa Art Hovhannesyan otteli ratkaisemattoman veteraani Cristobal Cruzia (kuvassa) vastaan.

Ottelu päättyi jo neljännessä erässä, kun miesten päät kolahtivat yhteen ja Cruz sai pahan haavan otsaansa. Näin pisteet laskettiin ja tulokseksi saatiin ratkaisematon.

Cruz olisi hyvinkin saada ottelussa voiton ilman kehätuomari Raul Caiz seniorin pahaa virhettä. Neljännessä erässä kun miesten päät kolahtivat yhteen ja Cruz oli selvästi ottelukyvytön antoi Caiz ottelun jatkua vielä hetken aikaa. Niillä sekunneilla Hovhannesyan sai muutaman tällin sisään ja varasti näin todella tärkeän erävoiton nimiinsä.

Hovhannesyan ei vakuuttanut allekirjoittanutta tässä ottelussa. En usko miehen taitojen riittävän oman painoluokkansa, eli kevyen sarjan, maailmanhuippuja vastaan. Cruz osoitti olevansa yhä hyvä nyrkkeilijä, mutta ottelu näytti kuitenkin sen, että miehen tulisi palata omaan painoluokkaansa höyhensarjaan.

1 kommentti:

  1. Ottelusta tulee automaattisesti ratkaisematon, mikäli neljä erää ei täyty, eikä pisteitä lasketa. Kehätuomari ei siis tehnyt suurempaa virhettä.

    VastaaPoista

Lähettäkää palautetta!