www.boxingcompany.fi

28.8.2011

Povetkin voitti, muttei vakuuttanut

Huipputasoinen nyrkkeilyilta Saksassa sujui ennustusteni mukaisesti. Alexander Povetkin voitti Ruslan Chagaevin pisteillä tasaisessa ottelussa ja Robert Helenius tyrmäsi Siarhei Liakhovichin yhdeksännessä erässä.

Vaikka Povetkin iskikin arvokkaan voiton kovasta kaverista, niin miehen nyrkkeily vaikutti varsin väkinäiseltä.

Sen jälkeen kun Teddy Atlas palkattiin Povetkinin valmentajaksi on entinen olympiakultamitalisti näyttänyt pitävän huomattavasti rauhallisempaa tahtia kehässä, tekevän vähemmän rytminvaihdoksia ja olevan huomattavasti aiempaa hitaampikätisempi.

Atlas on tehnyt Povetkinin nyrkkeilystä kontrolloidumpaa, mikä on johtanut siihen että mies paljon helpommin luettavissa kuin aiemmin. Povetkiniin on aina ollut suhteellisen helppo osua, eikä se ole Atlasin aikana millään tavalla muuttunut. Chagaev, kuten Povetkinin viime vastuksetkin (heikosta tasostaan huolimatta), osuivat Potkiniin varsin helposti.

Itselleni ottelusta jäi kuva, että se Povetkin, joka kolme vuotta sitten kukisti selvästi Eddie Chambersin, Chris Byrdin ja Larry Donaldin olisi eilen kukistanut Chagaevin huomattavasti selvemmin. Nyt ottelu oli erittäin taktinen, hidastempoinen ja tasainen.

Mikä näytti minusta ratkaisevan sen että Povetkin vei enemmän eriä nimiinsä sen vuoksi ettei Atlas ole vielä onnistunut tekemään hänen nyrkkeilystä täysin kontrolloitua. Välillä Povetkin päästi itsensä vapaaksi konttrolliajattelusta ja takoi vapaammalla tekniikalla hyviä osumia. Ilman niitä hetkiä ei Povetkinillä olisi tällä hetkellä yhtä housujen ylläpitäjää lisää matkalaukussaan.


Helenius on Povetkia parempi?

The Ring arvostaa Povetkinin raskaansarjan maailmanlistallaan Wladimir Klitschkon kolmanneksi haastajaksi heti Vitali Klitschkon ja Tomasz Adamekin jälkeen. Mielestäni tällä hetkellä häntä parempia raskaansarjalaisia ovat myös David Haye ja Robert Helenius.

Uskon, että Haye ja Helenius voittaisivat Chagaevin huomattavasti Povetkia vakuuttavammin, enkä usko että Povetkin olisi eilen kukistanut Siarhei Liakhovichia ennen täyttä aikaa.

Aikaa ennen Teddy Atlasia oleva versio Alexander Povetkista olisi arvioni mukaan kukistanut kyllä nuijinut Liakhovichin keskeytyskuntoon, mutta Atlasin Povetkin ei varamastikaan olisi. Surullista miten voimakkaan negatiivisin muutoksen Atlas on saanut Povetkin nyrkkeilyyn.

Ja varsin surullista on myös se, että muutoksesta huolimatta Povetkin on yhä yksi maailman parhaista raskaansarjalaisista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähettäkää palautetta!