www.boxingcompany.fi

19.8.2011

Huippuilta Helsingissä 23. syyskuuta

P3 Boxing pitää kovatasoisen ammattinyrkkeilyillan Helsingin Jäähallissa 23. syyskuuta. Tapahtuman pääotteluissa isketään Euroopan ja Euroopan Unionin mestaruuksista. Ylemmän kevyen Euroopan mestaruudesta ottelevat Denis Shafikov ja Giuseppe Lauri. Alemman raskaansarjan Euroopan Unionin mestaruudesta taas hanskaavat Juho Haapoja ja Faisal Ibnel Arrami.

Huipputaitava Denis "Tsingis Khan" Shafikov saa uransa 28. ottelussaan vastaansa huippukokeneen Giuseppe Laurin, joka on iskenyt voitot Ville Piispasesta ja Juho Tolppolasta. Voittamaton Shafikov lähtee otteluun suosikkina, vaikka Lauri on todistanut olevansa vaikeasti voitettavissa oleva mies.


Parhaiten Lauri muistetaan Suomessa miehen ottelusta Juho Tolppolaa vastaan ja sen ottelun jälkeisistä tapahtumista:


Haapojan EU-titteliottelusta kirjoitin aiemmin ajatuksiani. Lue juttu ottelusta! "Härmän Häjyn" tuore haastattelu kannattaa katsoa MTV3:n nettisivuilta, josta löytyy myös muun muassa Eva Wahlströmin tuore haastattelu.

Shafikovin ja Haapojan titteliottelujen lisäksi illassa iskevät ainakin Eva Wahlström, Edis Tatli ja Niko Jokinen. P3 Boxingin kolmikolla on edessään kahdeksaneräiset kamppailut. Jokisen vastustajaa ei vielä julkaistu.

Eva Wahlström saa vastaansa Dominikaanisen Tasavallan Marion Rayesin, joka on voittanut 11 ottelustaan kuusi. Rayes ei ole suuria meriittejä vielä iskenyt, mutta kertaakaan häntä ei vielä ole kukistettu ennen täyttä aikaa.

Rayesistä ei nopealla googlettamisella löytynyt videoita, mutta listan perusteella hän vaikuttaa hyvältä vastukselta. Viime ottelussaan Wahlström sai tyytyä ratkaisemattomaan Milena Kolevaa vastaan, eikä siksi olisikaan syytä nostaa vastustajan tasoa merkittäväksi. Aiemmin ammattilaisena Wahlström ei ole kohdannut Euroopan ulkopuolella nyrkkeilyoppinsa saaneita nyrkkeilijöitä, joten Evalla on uudenlainen haaste edessään.

"Prince" Edis Tatlin vastustaja on kokenut John Nolasco, joka tulee myös Dominikaalisesta Tasavallasta. 28 ottelustaan Nolasco on hävinnyt vain kuusi. Viime vuosina Nolasco on otellut harvakseltaan ja ilman suurta menestä. 2000-luvun alkupuolella Nolasco otteli Yhdysvalloissa lukuisia otteluita hyvinkin korkealla tasolla.

Vuonna 2005 hän hävisi hajaäänin nuotelle huippulupaukselle Jason Litzaulle. Alla video hurjasta ottelusta:



Tatli on ottelussa selvä suosikki. Hän on Euroopan huippua lähestyvä nuori lupaus, kun aiemmin kovalla tasolla otelleen Nolascon ura taas näyttää hiipuneen. Helppoa iltapuhdetta ei kuitenkaan Tatlille voi ennustaa. Nolascon ottelutyylin omaavia miehiä ei Euroopasta löydy. Uskon, että luvassa on yleisöystävällinen matsi!

Andreas Evensenin ottelee myös syyskuun illassa mikäli ottelun televisiointioikeudet saadaan myytyä Norjaan.Nähtäväksi jää ottelevatko illassa myös Jarno Rosberg, Jussi Koivula ja/tai Jarkko Putkonen tai pääsevätkö he kilpakehään vasta myöhemmin syksyllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähettäkää palautetta!