www.boxingcompany.fi

24.8.2011

Robert Helenius kehässä lauantaina

Voittamaton Robert Helenius saa tulevana viikonloppuna ammattilaisuransa 16. ottelussa Saksassa vastaansa Valko-Venäjän Siarhei Liakhovichin 12-eräisessä ottelussa.

YLE näyttää kamppailun suorana lähetyksenä TV2:ssa ja YLE Urheilun verkkosivuilla. Ottelu käynnistyy Suomen aikaan sunnuntain (28.8.) puolella klo 01 aamuyöllä.
Heleniuksen nousukiito maailman huipulle on ollut hurjaa. Hän on jo kukistanut entiset maailmanhuiput Samuel Peterin ja Lamon Brewsterin, sekä liudan muitakin kovatasoisia tekijöitä.

The Ring Magazine arvostaa Heleniuksen maailmanlistallaan mestari Wladimir Klitschkon yhdeksänneksi haastajaksi.

27-vuotias ex-porvoolainen on ollut viime otteluisaan tyrmäävän tehokas. Ranskan mestarin Gregory Tony pehmeni kuudennessa erässä, Attila Levin nujertui jo toisessa erässä ja Samuel Peterin Helenius tyrmäsi upeasti yhdeksännessä erässä.

Helenius ei nyrkkeilyllisesti ole näyttänyt täysin mahtavalta viime otteluissaan, mutta mies on osoittanut omaavansa valtaisan iskutehon, joka säilyy loppueriin asti. Miehen itseluottamus on varmasti korkealla.

35-vuotias Siarhei Liakhovich on varsin tyypillinen valinta saksalaistallilta Sauerland Eventiltä nuoren huippulupauksen vastustajaksi. Hän on voittanut viimeisen viiden vuoden aikana vain kahdesti ja molemmilla kerroilla heikkotasoisen vastustajan.

Viimeisimmissä isossa ottelussaan Liakhovich hävisi jokaikisen erän Nikolay Valuevia vastaan vuonna 2008, eikä hän viime ottelussaan esittänyt ihmeitä.



Pitkällä ammattilaisurallaan Liakhovich on iskenyt yhden maailmanluokan voiton. Vuonna 2006 hän kukisti kovassa nousukiidossa olleen Klitschkon kukistajan Lamon Brewsterin yllättäen pisteillä. Ensimmäisessä tittelinpuolustuksessaan Liakhovich hävisi Shannon Briggsille teknisellä tyrmäyksellä aivan ottelun viime sekunneilla.

Tasollisesti Liakhovichei ei ole kovempi vastus, kuin Heleniuksen aiemmat vastukset, mutta nyrkkeilyllisesti hän tarjoaa uudenlaisen haasteen. Kun Samuel Peter ja Lamon Brewster olivat kovaiskuisia, lättäjalkaisia eteenpäinkulkeviä nyrkkeilijöitä, on Liakhovichei heitä liikkuvampi, nopeakätisempi ja monipuolisempi ottelija.

Helenius tyrmää?

Todennäköisesti Helenius noudattanee tuttua taktiikkaansa ja yrittää pitää vastustajaansa suorien päässä. Hän iskenee paljon etukäden suoria, välillä mitaten sillä paikkaa takimmaiselle suoralle ja heittelee harvakseltaan takimmaisen suoran perään etummaista koukkua. Heleniuksesta on tullut myös varsin hyvä vartaloiskijä ja Liakhovicheitä hän pehmittänee myös alakoukuillaan.

Liakhovichei yrittänee päästä puoli- ja lähietäisyydelle iskemään koukkuja. Lähietäisyydellä Liakhovichei on hyvä, vaikkei mies olekaan erityisen kovaiskuinen tai vahva. Tie lähietäisyydelle on vaikea, vaikka Liakhovicheillä onkin varsin hyvä etummainen suora, väistöt ja etäisyydenhallinta. Varsin hyvä ei tällä hetkellä vaan riitä Robert Heleniusta vastaan.

Arvelen ottelun alkavan varsin tasaisissa merkeissä, mutta Heleniuksen ottavan parin erän jälkeen ottelun hallintaanssa. Hän on isompi, vahvempi, nopeampi, terävämpi ja todennäköisesti myös kovakuntoisempi kuin vastustajansa.  

Uskon Liakhovichein joutuvan vastaanottamaan erä erältä kovempia tällejä ja Heleniuksen voittavan ottelun tyrmäyksellä myöhemmissä keskierissä.

2 kommenttia:

  1. Valkovenäläisellä ei ole mitään saumoja pysyä kehässä kolmea erää pidemmälle. Alkuerien tyrmäystä odotan.

    VastaaPoista
  2. Julkisuudessa ei ole mitään tietoa Ljakovitsin nykykunnosta,itse sanoo yllättävänsä Heleniuksen niillä osa-alueilla mitä Helenius ei osaa,eli lähietäisyydellä.Brewster ottelussa sai nähdä mitä Ljakovits osaa,liikkua hyvin,väistöjen kautta tulla lähelle.Ei pelkää iskujen vaihtoa
    yhtään,sen sai Brewster kokea.Iskuvoimaakaan ei voi aliarvioida,2010 kovapäinen Quinn kaatui 9 erässä,merkillepantavaa tuossa iskussa oli sen ylläteksellisyys,se tuli nopeasti,voitte sen katsoa yotubesta.
    Elikkä niinkuin Mäki sanoi Helenius on tiukassa paikassa nyt,no,mikäli Ljakovits on kunnossa.Vaarallisinta hänessä on juuri hyvä liikkuvuus,tekniikka hallussa,Heleniuksen on nyt syytä olla tarkkana.

    VastaaPoista

Lähettäkää palautetta!